Cupa ,,Peștișorul de aur" - Concurs caritabil pentru Gruia și Vladimir

Distribuie pe:

Pe malul lacului Păingeni s-a desfășurat, recent, prima ediție a concursului de pescuit sportiv pentru copii de 4-14 ani, Cupa ,,Peștișorul de aur". Participanții au fost din mai multe localități: Târgu-Mureș, Bistrița și Cluj-Napoca.

,,Sub un colț de cer mai mult negru de nori, dar înveselit de un soare care ne-a zâmbit știrb și timid nouă, celor 30 de copii înscriși și încă altor 40 de părinți și bunici entuziaști. Magia peștișorului există! Și nu a fost doar un pește de aur, ci 233 de pești pescuiți de copii între 4 și 14 ani, cu sau fără experiența ținerii undiței în mână până la acest concurs. Organizatorii competiției, Arion Sorin Claudiu și Simina (reprezentanții firmei Sorimedical) ne-au primit dimineața cu brațele pline de surprize: pâine cu untură și ceapă roșie, cozonac cu nucă, iar tații și-au înnecat emoția într-un pahar de țuică de prune, cu mărgele multe și plutitoare. Prânzul: gulaș delicios la ceaun, pus pe foc de lemne. Orele 16 ne-au prins împărțiți în două linii, unite de emoții: una cu copiii, toți premiați cu salbe de medalii, cupe câștigătoare, plase cu bunătăți și cadouri îmbietoare la alte partide de pescuit și o altă linie, cu părinți și bunici îmbătați de bucuria bucuriei copiilor și a nepoților", spunea mama gemenilor Gruia și Vladimir, Ancuța Vitan Tăbărean.

Pe locul I s-a aflat Gliga Mara (cu 36 pești prinși), locul II - Orban Vivian (33 pești) și locul III - Mureșan Denis (17 pești). De asemenea, au fost premiate și capturile inedite: ,,Cel mai mic pește"(0.02 gr) - Mihai Cristina , ,,Cel mai mare pește" (174 gr) - Cotruț Sabina și ,,Surpriza în undiță" (un rac mare) - Zagon George.

,,Magia există chiar și pe pământ, căci solidaritatea într-o cauză umanitară ca a noastră este făcută de oameni cu inima de aur! Familia Sorin Arion este înnobilată cu o astfel de inimă de aur! Mulțumesc sponsorilor, care i-au ajutat pe organizatori să ofere daruri copiilor participanți. Mulțumesc elevelor din liceul meu de suflet, Colegiul Economic ,,Transilvania", care au sprijinit voluntar la gătirea mesei delicioase", completa Ancuța Vitan Tăbărean.

Taxa de participare a fost donată de organizatori copiilor Vitan Gruia și Vladimir. Au contribuit astfel la îndeplinirea visului lui Gruia de a se opera în SUA, la Childern's Hospital din Saint Louis, pentru rizotomie dorsală selectivă (costul intervenției fiind de 60.000$). Gruia, cu paralizie cerebrală (tetrapareză spastică) și spasticitate în membre, trebuie să aibă o șansă de viață mai aproape de normalitate.

 

Lasă un comentariu