Păcatele mele!

Distribuie pe:

ORIZONTAL: 1) Taină și ritual religios creștin, care constă în mărturisirea păcatelor în fața unui preot. 2) Omul indus în eroare printr-o viclenie sau prin minciună - Număr scurt pentru INRI! 3) Localitate în Azerbaijan - Femei lipsite de curaj și de sentimentul onoarei. 4) Un fel de mreajă de pescuit - Omul care comite unul din cele șapte păcate capitale, constând în neîndeplinirea unor activități general-umane. 5) Dispozitiv la războiul de țesut - “... nu crede flămândului”, conform unui proverb românesc (nom.). 6) Tonete pentru păcătoși! - Flăcările lui îi ard pe păcătoși în iad - Pictor, sculptor și ceramist cubanez, autorul tabloului “Adam și Eva” (Wilfredo). 7) Personaj biblic, singurul fiu al lui Avraam și al Sarei - “A umbla cu... mică”, expresie românească care semnifică furtul prin înșelăciune (nom.) . 8) Rând, șirag - Oraș în Japonia - Limitele oricărui creștin! 9) Animal uriaș construit din lemn, folosit de ahei pentru cucerirea Troiei prin vicleșug - “Dacă nu reușim să avem... curate și viața noastră va fi conformă cu ceea ce gândim” (Preasfințitul Părinte Ignatie). 10) Păcat care constă în dorința de a pedepsi pentru nedreptatea reală sau imaginară provocată anterior.

VERTICAL: 1) Concepție conform căreia spiritele sau sufletele morților supraviețuiesc, iar cei vii comunică cu ele, considerată păcat. 2) Oameni care tind să gândească contrar normelor drepte ale lui Dumnezeu. 3) Mustrarea sau rușinarea cuiva în public sau în față - Corabia imensă care ar fi fost construită de Noe pentru a-și salva familia și animalele de la potop. 4) “Solstițiul de...”, sărbătorit în Islanda pe data de 24 iunie, când se sărbătorește și ziua Sfântului Ioan Botezătorul - Foc pe margini! - Rază centrală! 5) Preot și judecător biblic în Israel, ai cărui fii păcătuiau prin nesocotirea darurilor Domnului - Primele semne de Soare! - Crinul de această culoare este îndrăgit de creștini deoarece este asociat cu Fecioara Maria. 6) Cap de diavol! - Omul care comite un păcat capital al religiei ortodoxe, reprezentat de dorința nesățioasă de avere. 7) “... al lui Hristos”, titlu onorific acordat de Biserică în Evul Mediu pentru ce care se angajau într-o viață monastică și eremitică - Primul fiu al lui Adam și al Evei, cel care a comis păcatul capital prin uciderea fratelui său, Abel. 8) A desființa sau abroga un act - Acordul exprimat de miri la Biserică în fața preotului. 9) A comite un adulter, păcat care în Vechiul Testament era pedepsit cu moartea celui care era prins - Împărăția lui Dumnezeu. 10) Credința în forțe miraculoase, supranaturale; păcat - Reacție excesivă de furie sau resentiment față de alții, păcat considerat major în religia ortodoxă.

Dicționar: ICARI, RARA, AMA.

GH. HUZA

Dezlegarea careului “Banii vorbesc”, apărut în 7 decembrie 2023: DALAILAMA, D, EDEN, ON, TAO, LEDGER, ROSS, AV, UNCIE, IT, VALS, AA, U, O, RRE, S, DOSSI, A, ARAB, NIYE, NCF, BONO, RV, CHAPLIN, RUS, EE, AAT, TUSK, ARISTOTEL, I.

Lasă un comentariu