“Bradul de cărți” de la “Cocoșul de Aur”

Distribuie pe:

Sub egida proiectului “Bradul de cărți” va avea loc, în Târgu Mureș, o serie de lansări de carte, găzduite cu generozitate de “Cocoșul de aur” în sala “Alchimia Garden”, loc care a început să capete și o dimensiunea culturală. După expozițiile foto de 1 Decembrie, Cosmin Pop și partenerii săi din proiectele culturale vin cu ideea unei noi suite de manifestări, cu un real brad de cărți, volume care vor fi donate la finalul proiectului unei școli din Târgu Mureș pentru constituirea unui prim fond de carte pentru o bibliotecă. Proiectul se bucură de sprijinul Societății culturale franco-române “Martha Bibescu”, coordonate, în Franța, de târgumureșeanul Marius Ichim.

Prima lansare de carte din acest proiect se referă la două volume ale reputatului istoric și scriitor clujean, Ovidiu Pecican, doctor în istorie. În prezent, este profesor universitar la Facultatea de Studii Europene, precum și cercetător la Institutul de Antropologie Culturală din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj. În 2008 a fost numit ambasador național al Anului European al Dialogului Intercultural. Coautor (împreună cu Sorin Mitu, Lucia Copoeru, Virgiliu Țârău și Liviu Țârău) al manualelor de istorie pentru clasa a XI-a și a XII-a, apărute la Editura Sigma în 1999, aprobate de Ministerul Educației Naționale, dintre care primul interzis ulterior în școlile din România. Este, de asemenea, realizator de emisiuni TV (“Clujul trăit”, “Agartha Club”, “Sarea-n bucate”, “Transparențe”).

Debut absolut în “Flacăra roșie” din Arad (1978).

Debut editorial în 1985, în antologiile Gustul livezii, O planetă numită anticipația și Romanul românesc în interviuri. Din 2020 a înființat la Cluj revista culturală independentă “Avalon”. Din iulie 2021 devine directorul revistei “Steaua”.

Lasă un comentariu