Dumitrița Gliga: “Județul Mureș beneficiază de investiții majore n infrastructura mare”

Distribuie pe:

De joi, 21 decembrie, Târgu Mureșul va fi legat practic de rețeaua europeană de autostrăzi, odată cu darea în folosință a lotului Chețani - Câmpia Turzii din autostrada A3. Cei 15,7 km sunt finalizați cu 8 luni înainte de termenul prevăzut în contract. Anunțul a fost făcut astăzi, cu ocazia vizitei premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la Chețani. Pentru această performanță, constructorii de la Strabag - Geiger merită felicitați. Acest lot de autostradă aduce mari beneficii acestei zone a Transilvaniei, iar Târgu Mureșul și localitățile din jurul său devin și mai interesante din punct de vedere economic pentru investitori.

Județul Mureș beneficiază, în ultimii ani, de realizări importante în infrastructura mare, dar și de proiecte de infrastructură care se află în diferite faze de realizare și care vor deschide județul din punct de vedere economic. Este vorba despre tronsonul autostrăzii A8 Târgu Mureș - Miercurea Nirajului, care este licitat și urmează încheierea contractelor după parcurgerea etapei de contestații; Centura municipiului Reghin - urmează anunțarea câștigătorului licitației; Centura municipiului Sighișoara, unde ordinul de începere a fost dat la începutul anului, contractul de proiectare și execuție aflându-se în derulare; Varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureșului Ernei - Corunca parcurge ultimele etape birocratice, estimarea de începere a lucrărilor fiind august 2024.

Realizarea tronsonului Târgu Mureș - Câmpia Turzii din autostrada A3 și celelalte proiecte de mare infrastructură au beneficiat, de la bun început, de tot sprijinul și implicarea liderilor PSD și a miniștrilor social-democrați care au înțeles că dezvoltarea infrastructurii de transport aduce dezvoltare și bunăstare. 

Deputat Dumitrița Gliga, președinte int. PSD Mureș

Lasă un comentariu