Protest la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie pe:

Ieri dimineață, înainte de ora 7.00, angajații Penitenciarului Târgu Mureș au pornit un protest spontan în fața instituției refuzând să intre în tură. Polițiștii de penitenciar au venit la lucru însă s-au oprit în stradă protestând împotriva guvernanților care nu au luat în considerare solicitările lor, mai vechi, pri-

vind salarizarea și condițiile de lucru. Președintele Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș și totodată vicepreședintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) din România, Alin Pop, a declarat că este vorba despre un protest spontan care va dura cam 2 ore și care, astfel, va duce la întârzieri în sistem de aproximativ 4-5 ore la tot ce înseamnă activitatea curentă. Alin Pop susține că dacă revendicările angajaților din sistemul penitenciar nu vor fi rezolvate și în funcție de soluția Guvernului privind așa-zisa “ordonanță trenuleț”, sindicaliștii vor decide dacă forma lor de protest va lua alte dimensiuni. Ei susțin că este posibil ca de Crăciun și de Revelion să nu intre, pur și simplu, în penitenciare. “Vom veni la lucru, însă vom rămâne în fața instituției”, spune Alin Pop.

Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. FSANP consideră că “lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite cetățenilor de aceste instituții fundamentale ale statului, făcându-le neatractive, spre bucuria infractorilor care, ușor, ușor, pun stăpânire pe România”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu