Aproape 80% dintre românii din diaspora își vor petrece sărbătorile de iarnă în țară!

Distribuie pe:

Potrivit datelor evidențiate de agenția de turism online volo.ro, aproape opt din zece români din diaspora (79%) și-au planificat zboruri spre România în perioada Sărbătorilor de Iarnă, între 15 și 31 decembrie 2023.

În topul țărilor cu cele mai multe rezervări cu destinația România se află Italia - cu 22,4% din numărul total al rezervărilor, Germania (13,7%), Marea Britanie (13%) și Belgia (12,2%). La polul opus, cu procente mai mici, se situează Franța, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveția și Austria.

Prețul mediu al unui bilet de avion este de 211 euro, însă există și câteva recorduri de sezon la acest capitol: cel mai ieftin bilet spre România rezervat între 15 decembrie și 2 ianuarie a costat numai 51 de euro, pe ruta Roma - Suceava, iar cel mai scump bilet a fost 2.142 de euro, pentru un zbor Vancouver - București.

În ceea ce privește aeroporturile pe care aterizează românii din străinătate, clasamentul poziționează Otopeni pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în țară, acesta fiind urmat de aeroporturile din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava și Bacău. Pe aceste aeroporturi, cele mai multe zboruri ale românilor care muncesc în străinătate vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano, Madrid, Bologna și Frankfurt.

Cele mai multe rezervări de bilete (68%) au fost efectuate cu 31 - 90 de zile înainte de data zborului, 17% cu mai puțin de 30 de zile înainte și 15% cu peste 90 de zile în avans, durata medie de ședere a românilor din diaspora în țară fiind de nouă zile. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pexels.com)

Lasă un comentariu