Florile dalbe, flori de măr

Distribuie pe:

Duminică, 17 decembrie, s-a desfășurat, în localitatea Sânpetru de Câmpie, cea de-a 43-a ediție a Festivalului de colinde și obiceiuri tradiționale de iarnă, Florile dalbe, flori de măr, în organizarea: Consiliului Județean Mureș prin Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, Primăria comunei Sânpetru de Câmpie și Sânpetru De Câmpie Renaște.

A fost un eveniment important pentru comunitatea noastră întrucât acesta a fost menit să pună pe harta culturală a județului și comuna noastră. Aproape 200 de colindători, veniți din principalele sub-zone etnofolclorice ale județului Mureș și din nordul județului Alba, din comuna Noșlac, au urcat pe scena Căminului Cultural din Sânpetru de Câmpie cu gândul de a aduce o părticică din multitudinea de colinde și obiceiuri populare în atenția publicului sânpetrean.

Pentru a ajunge cu colinda la cât mai multă lume, anterior evenimentului, cetele de colindători au susținut câte un scurt moment și în bisericile din comunitate.

Sperăm că cei prezenți s-au bucurat de colindele străbune, de costumele variate și de bucuria adusă de fiecare grup, spre slava Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Vă mulțumim tuturor celor implicați și prezenți!, au precizat organizatorii.

Lasă un comentariu