Târgu Mureșul nu are contract de deszăpezire. Ieri, 15 autobuze au fost blocate în zona “Spitalului nou”

Distribuie pe:

Ieri, în jurul orei 9.00, 15 autobuze aparținând societății Transport Local SA din Târgu Mureș au rămas blocate pe strada Gheorghe Marinescu, în zona universității și a spitalului de urgență. Acestea nu au mai putut înainta niciun metru din cauza gheții care era pe drum. Purtătorul de cuvânt al Transport Local SA ne-a declarat că, deși autobuzele sunt echipate cu anvelope de iarnă, din cauza poleiului format și a faptului că nu s-a intervenit cu material antiderapant, autobuzele au rămas blocate. După ora 9.45, un utilaj de deszăpezire a apărut în zonă, iar situația a fost remediată, autobuzele reușind să pornească și să ruleze în condiții de siguranță.

Problema a apărut din cauza faptului că municipiul nu are, în momentul de față, un contract cu o firmă specializată de deszăpezire. La solicitarea noastră, purtătorul de cuvânt al primăriei ne-a transmis următoarele: “Administrația Domeniului Public coordonează la acest moment, în sistem de urgență, operațiunile de deszăpezire si împrăștiere a materialului antiderapant pe toate străzile aflate în pantă, pe poduri și pe străzile de importanță majoră din întreg orașul, cu ajutorul utilajelor de la Sere. Aceasta va dura până când noul operator, desemnat prin procedura NFP, va începe contractul. 300 de tone de nisip și 300 de tone de sare sunt împrăștiate pentru asigurarea condițiilor normale de trafic. De asemenea, municipalitatea a amplasat în 22 de locații din oraș lădițe cu material antiderapant. Târgu Mureș a organizat licitația pentru desemnarea unui nou operator de deszăpezire. A fost desemnat un câștigător, iar în prezent ne aflăm în perioada de contestații.

Până la finalizarea procedurilor și desemnarea oficială a noului operator, pentru asigurarea serviciului s-a pornit o negociere în sistem NFP cu o firmă, care are o perioadă de mobilizare de 3 zile. Contractul va fi semnat, cel mai probabil, săptămâna următoare”.

Deși ieri, la aceeași oră, pe restul drumurilor din oraș se circula fără probleme în Zona Clinicilor - Cornișa datorită microclimatului specific, datorită curenților de aer rece, pe drumuri s-a format o pojghiță de gheață. Atenție, șoferi, la acea zonă care vă poate pune probleme în sezonul rece. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu