RECOMANDĂRI PENTRU CUMPĂRĂTURI ÎN SIGURANȚĂ

Distribuie pe:

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar centrele comerciale sunt intens vizitate, atât de cei care încă mai caută cadouri, cât și de cei care vor să-și procure strictul necesar.

În acest fundal pot apărea însă diferite oportunități pentru cei care încearcă să atenteze la bunurile voastre, stricându-vă astfel și buna dispoziție.

Pentru că “luna cadourilor” nu a ajuns încă la final, polițiștii mureșeni vă transmit câteva recomandări menite a-i ține departe pe cei nu atât de bine intenționați.

LA CUMPĂRĂTURI

Asigură-te că geanta, poșeta și portofelul nu sunt lăsate la îndemâna infractorilor:

- Aruncate neglijent în coșul de cumpărături;

- Poșeta purtată neglijent pe umăr;

- Portofelul, telefonul în buzunarele exterioare ale hainelor.

Evită să ai sume mari de bani asupra ta!

Încearcă să faci plata cu cardul ori de câte ori ai posibilitatea, iar atunci când vrei să retragi bani de la bancomat mai întâi asigură-te că nu sunt persoane străine în apropierea ta. Dacă sesizezi ceva suspect, renunță la operațiune și caută un alt bancomat.

ÎN PARCARE, LA CUMPĂRĂTURI

Nu lăsa la vedere, în mașină, cadourile pe care le-ai cumpărat pentru cei dragi. Indiferent de situație, chiar dacă părăsești mașina pentru scurt timp, încuie de fiecare dată portierele!

CUMPĂRĂTURILE ONLINE

Recunoaștem că pot fi o soluție economică și convenabilă, însă nici acestea nu îți oferă o,,siguranță absolută”. Chiar și în mediul online poți fi victima unui furt. Contează doar să nu furnizezi datele cardului tău bancar unor surse nesigure. Iată ce se poate întâmpla:

- Oricine poate posta oferte “atrăgătoare” folosind identități false;

- Comanzi un produs și primești altul... sau nu primești nimic!

- Transmiți fără să îți dai seama datele tale personale, datele cardului bancar către infractori.

PROMOȚIILE “DE SEZON” DIN FAȚA UȘII

Apropierea sărbătorilor de iarnă este un moment propice pentru cei care merg din ușă în ușă sub pretextul unor ,,oferte de sezon”. AI GRIJĂ! Poți cumpăra bunuri de proastă calitate sau le poți oferi accesul în locuința ta unor hoți.

(IPJ MUREȘ)

Lasă un comentariu