Trei mureșence în lotul de polo al României, pentru Europene

Distribuie pe:

Ambele reprezentative de polo pe apă ale României vor participa în luna ianuarie, la Campionatele Europene de seniori. Băieții fac parte din grupa D a turneului final găzduit de Croația (4-16 ianuarie 2024), alături de echipele Slovaciei, Olandei și Sloveniei. Primul meci, cel contra Olandei, este programat la 5 ianuarie. Fetele vor evolua la Eindhoven, în Olanda, în cadrul grupei C, alături de Serbia, Cehia și Turcia. Turneul final al Campionatului European feminin de polo se desfășoară în perioada 5-13 ianuarie. Din echipa țării noastre vor face parte și trei mureșence, legitimate la CSA Steaua București, respectiv Szeghalmi Krisztina, Iulia Nonea și portarul Diana Togănel.

România a câștigat Trofeul Carpați

Naționala masculină de handbal a României a câștigat vineri finala Trofeului Carpați, 31-25 cu Georgia, echipă la care nu a evoluat însă vedeta Tskhovrebadze. Cu 6 jucători noi față de partida de joi cu Grecia, scor 31-27, România a avut o evoluție mai bună decât în ziua precedentă. După o primă repriză încheiată la egalitate, naționala noastră s-a desprins în prima parte a mitanului secund, pe fondul intervențiilor spectaculoase ale lui Dan Vasile. Absolut remarcabilă pofta de joc a lui Alex Tărîță, autor al unor execuții de finețe, extrema dreaptă a Stelei obținând și titlul de MVP al turneului. Cu două săptămâni înainte de debutul la europene, Trofeul Carpați ne-a arătat unde suntem, adică la același nivel cu Grecia și Georgia, asta ca să știm la ce să ne așteptăm la Euro 2024. Săptămâna viitoare, România va juca în Elveția cu selecționata Țării Cantoanelor, Argentina și Bosnia-Herțegovina.

Debut cu stângul pentru Sorana Cîrstea în noul an

Sorana Cîrstea a fost învinsă de cehoaica Linda Noskova cu 6-4, 4-6, 6-4, miercuri, în runda a doua a turneului WTA 500 de la Brisbane (Australia), dotat cu premii totale de 1.736.763 de dolari americani. Cîrstea (33 ani, 26 WTA), cap de serie numărul zece, s-a înclinat după două ore și 22 de minute de joc. Dacă Noskova (19 ani, 40 WTA) a jucat în primul tur cu maghiara Timea Babos, pentru Cîrstea a fost primul său meci oficial din 2024. Românca a încheiat cu 10 ași, față de 8 ai adversarei sale, care a reușit să salveze 11 din cele 13 mingi de break create de Cîrstea. Sorana s-a ales cu un cec de 14.000 de dolari și 32 de puncte WTA.

Lasă un comentariu