Sovata: Numărul moldovenilor care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, în scădere

Distribuie pe:

Numărul turiștilor din Republica Moldova care au ales să petreacă sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi în Stațiunea Balneoclimaterică Sovata este în scădere, iar din acest motiv petrecerea tradițională va fi mai restrânsă, relatează Agerpres.

“De obicei este o perioadă foarte aglomerată. Noi suntem obișnuiți cu oaspeții din Republica Moldova, fiindcă foarte mulți vin pentru Crăciunul pe rit vechi. Anul acesta a fost mai neobișnuit, în sensul că am avut din partea lor o cerere mai mică, fapt care ne-a surprins, deși, de exemplu, anul trecut, cu aceleași tarife, am reușit să vindem aproape tot hotelul. Din acest motiv, anul acesta avem mai mulți turiști din România. Cred că un motiv ar fi că nu mai există restricții deloc după pandemie, pentru că anul trecut în această perioadă în destinații cum ar fi Egipt sau Grecia mai erau anumite restricții. Anul acesta deja nu este nimic și toată lumea a plecat afară, mai departe, în locuri mai exotice decât Sovata. Și eu cred că acesta a fost cauza cererii mai mici. De obicei, ei umpleau hotelul, făceau întotdeauna și petrecerea de Crăciun. Anul acesta o să aibă una mai mică și în rest o să fie turiștii noștri din România”, a declarat presei, vineri, directorul de vânzări al hotelurilor ENSANA din Sovata, Martha Kacso.

Majoritatea turiștilor care vin de Crăciunul pe rit vechi, susține reprezentanta grupului, o fac prin agenții, iar acestea organizează cina festivă și petrecerea, aduc muzicanți și animatoare.

În aceste condiții, în cele trei hoteluri deținute de acest grup, gradul de ocupare este în jur de 85-90%.

“Anul Nou pe rit vechi, la noi, împreună cu turiștii din Moldova, n-a fost niciodată foarte important. Noi deja după ce trecem de Crăciunul pe rit vechi, ne orientăm spre weekendul lung din 24 ianuarie, când este Mica Unire, care este a doua perioadă mai solicitată din luna ianuarie. Anul acesta cade chiar miercuri, iar lumea vine de miercuri până sâmbătă sau până duminică. Deci este o perioadă mai aglomerată decât în restul lunii. Ofertele sunt foarte liberale, adică toată lumea rezervă cum dorește. Având în vedere că a fost și vacanța, am încercat să vindem pentru patru-cinci nopți, dar cine a vrut să vină doar pentru una sau două nopți, am acceptat și acele persoane, iar ca tarife, întotdeauna pornim de la tarife mai mici și așa cum crește gradul de ocupare, cresc și tarifele. Asta înseamnă că acele persoane care s-au gândit din timp, au prins o ofertă mai bună. Cine s-a trezit un pic mai târziu, a plătit un pic mai mult”, a precizat Martha Kacso.

Pe lângă serviciile de SPA și cele din baza de tratament, turiștii mai pot accesa pârtiile de schi din Sovata și de pe Bucin, pe care încă există zăpadă, drumețiile pe Drumul Sării, dar și Salina Praid, aflată la 10 kilometri distanță.

Lasă un comentariu