Un elev din Cernăuți a predat 17 mii de grivne pentru nevoile armatei

Distribuie pe:

La Cernăuți, un elev de șase ani a predat pentru nevoile armatei peste 17 mii de grivne, pe care le-a acumulat singur colindând și urând de Crăciun și Anul Nou.

Directorul Liceului nr. 5 din Cernăuți, voluntara Halina Abramiuk, a spus corespondentului Ukrinform despre acest lucru. Ea a publicat o fotografie cu micuțul filantrop pe pagina ei de Facebook.

“La liceul nostru există o asemenea tradiție a colindatului. Dar înainte mergeam în echipe de liceeni și profesori. Și când a început războiul, colindam la școală, colindam în familii și donam fondurile strânse către caritate. Dar o astfel de sumă pe care Danilko a adus-o cu o zi înainte, nu a fost colectată niciodată. Sunt 17.395 grivne”, a spus voluntara.

Potrivit acesteia, băiețelul însuși și-a exprimat dorința de a ajuta armata ucraineană. În prezent, voluntarii liceului au deschis două colecte deodată - pentru seturi de pansament pentru aparatul de terapie a rănilor cu vid și  drone pentru apărătorii ucraineni.

“Cu puțin timp în urmă, am strâns și cumpărat pentru soldații noștri, care sunt tratați în spital, aparate pentru terapia cu vacuum a rănilor. Au costat aproximativ 50 de mii de grivne. Și acum strângem fonduri pentru seturi de pansament pentru acest aparat. În plus, în paralel, colectăm pentru drone pentru armata noastră. Prin urmare, fondurile tânărului voluntar vor merge fie la prima, fie la a doua colectă”, a adăugat Abramiuk.

Ea a menționat că la aceste colecte s-au alăturat și alți elevi ai liceului, care au strâns diverse sume de bani în vacanțele de Crăciun și Anul Nou. (Valoarea unei grivne este de 0,12 lei n.n.)

Agenția BucPress - www.bucpress.eu

(autor - Mariana Strut)

Lasă un comentariu