Concurs județean de dramatizări în franceză și engleză pentru elevii de gimnaziu

Distribuie pe:

Au început înscrierile pentru concursul județean de dramatizări în limba engleză și franceză “Les amis de la scene on the spot” care va avea loc în 16 februarie 2024, în sala de spectacole a Casei de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin. Competiția se adresează elevilor din clasele V-VIII cunoscători ai limbii engleze și/sau ai limbii franceze. Înscrierea participanților se face până în 7 februarie 2024.

Conform unei circulare transmise directorilor de școli din județ, pentru a evita neplăcerea repetării unei scenete în cadrul concursului, în momentul alegerii titlului scenetei profesorul pregătitor trebuie să obțină confirmarea disponibilității titlului ales. Un profesor poate înscrie în concurs 1-2 trupe de teatru (formate din cel puțin 2 elevi) în limba engleză sau/și în limba franceză. Deci poate participa la concurs cu maxim 2 scenete.

Timpul de prezentare pe scenă a fiecărei dramatizări este de 3-6 minute.

Decorul și recuzita pentru spectacol vor fi asigurate de către fiecare trupă, de asemenea, transportul și celelalte cheltuieli aferente.

Juriul concursului va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate (profesori care nu au elevi în concurs) și alte persoane competente. Premiile vor fi acordate pe secțiuni (limba franceză și limba engleză). (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu