Viktor Orbán - Educația copiilor și protecția suveranității statului nu pot fi cumpărate (nici) cu bani europeni

Distribuie pe:

“Nu există nicio sumă de bani care să ne facă să primim migranții, nu există nicio sumă de bani care să ne facă să le permitem să ne populeze propria țară și nu există nicio sumă de bani care să ne facă să ne lăsăm copiii pe mâinile activiștilor LGBTQ”, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul public de radio Kossuth, răspunzând astfel Bruxelles-ului, care condiționează deblocarea noilor fonduri europene de modificări în chestiuni privind migrația și comunitatea LGBTQ.

Premierul a subliniat că nu există nicio sumă de bani pentru care Ungaria ar permite situații ca acelea care pot fi experimentate în statele vest-europene - amenințarea terorismului, criminalitatea și existența unor societăți paralele.

Nu există nicio sumă de bani pentru care Ungaria ar lăsa copiii pe mâinile activiștilor LGBTQ, a subliniat Orbán. Acest lucru este imposibil, în familiile maghiare acest lucru este “de neconceput”; educația copiilor, în special educația sexuală, este întotdeauna treaba familiilor și a părinților, nimeni nu le poate lua asta, nu le-o poate lua nici școala, mai ales nu în sensul ca la școală să întâlnească oameni pe care nu și-ar dori să îi întâlnească nici acasă sau pe stradă, a spus premierul maghiar: “Nu putem fi șantajați financiar cu privire la aceste subiecte, pentru că acestea sunt chestiuni mai importante decât banii, iar gândurile naționale profunde sunt foarte puternice în Ungaria”, fapt dovedit și de rezultatele recentei consultări naționale, a declarat premierul.

Orbán a subliniat, totodată, că în 2023 poporul ungar a demonstrat că economia țării este rezistentă la criză chiar și fără fondurile Uniunii Europene și poate depăși chiar și cele mai dificile perioade. Banii de la UE nu au venit atunci când au fost cu adevărat necesari - după epidemia de coronavirus sau în perioada creșterii prețurilor la energie - însă cu toate acestea, Ungaria a rezolvat ambele crize.

Peste 1,5 milioane de persoane au participat, săptămâna trecută, la consultarea națională privind protecția suveranității, a anunțat Alexandra Szentkirályi, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Budapesta.

Sondajul le-a oferit oamenilor posibilitatea să-și exprime opiniile cu privire la probleme precum: planurile de migrație ale Bruxelles-ului, transporturile de armament, aderarea Ucrainei la UE și cerealele ucrainene modificate genetic.

Szentkirályi a declarat că ungurii și-au putut exprima opiniile, spre deosebire de alți cetățeni ai UE, deoarece Bruxelles-ul nu s-a consultat cu aceștia în probleme foarte importante, care îi afectează profund.

Alexandra Szentkirályi a mai subliniat că, în urma consultării, vor fi depuse eforturi pentru ca vocea cetățenilor unguri să fie auzită la Bruxelles. (surse - MTI, hungarytoday.hu) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu