Bărbat din Târnăveni, găsit după 9 ani în Argeș

Distribuie pe:

Jandarmii din Câmpulung au găsit pe o stradă din municipiul argeșean un bărbat din Târnăveni dispărut de nouă ani de acasă. Acesta a fost adus acasă pe cheltuiala a trei jandarmi argeșeni.

“Bărbatul, care se afla pe o stradă din municipiul Câmpulung în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, a atras atenția jandarmilor care se aflau în serviciul de patrulare, având în vedere temperaturile scăzute și faptul că acesta părea o persoană fără adăpost. În momentul legitimării și verificării în bazele de date, jandarmii au constatat că bărbatul are emisă pe numele său o semnalare de dispariție încă din anul 2015”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Argeș, citat de Agerpres.

Conform aceleiași surse, bărbatul, care are 25 de ani, a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung pentru evaluarea stării de sănătate, apoi la un centru pentru persoane fără adăpost, unde a înnoptat.

“Dat fiind faptul că bărbatul este originar din Târnăveni, județul Mureș, și că nu avea posibilități materiale de a ajunge acolo, în cursul dimineții, trei jandarmi argeșeni, aflați în timpul liber, au hotărât să-l ducă pe bărbat până la domiciliu”, se mai menționează în comunicat.

Reprezentanții IJJ Argeș au precizat că bărbatul a fost lăsat la domiciliul mamei sale, în Târnăveni. Jandarmii au dat publicității și o înregistrare video din fața Poliției Municipiului Târnăveni cu momentul în care bărbatul se reîntâlnește cu familia sa.

Conform publicației mureșene punctul.ro care citează surse argeșene, bărbatul a declarat jandarmilor argeșeni că în toți cei nouă ani în care a fost dat dispărut a muncit la o stână din zona Rucăr-Podu Dâmboviței (culoarul Rucăr-Bran). “E foarte posibil ca omul să fi fost victima unor abuzuri ori rele tratamente”, se mai precizează în știrea publicată de punctul.ro.

Ieri, Poliția Mureș a dat publicității un comunicat de presă referitor la situația bărbatului din Târnăveni dispărut timp de noua ani. “La începutul lunii august 2015, polițiștii din cadrul I.P.J Mureș au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr, de 18 ani, din Târnăveni a plecat voluntar de la domiciliu.

În această perioadă, au fost efectuate activități specifice de căutare a bărbatului în cauză, acesta fiind depistat, la data de 24 ianuarie 2024, la o stână din județul Argeș, starea de sănătate a acestuia fiind una bună.

Din declarațiile bărbatului rezultă că acesta ar fi plecat de bunăvoie de la domiciliu, iar de la momentul plecării și până în prezent, acesta ar fi desfășurat, pe raza mai multor județe, activități necalificate, cu caracter ocazional.

De asemenea, din datele obținute până în prezent, nu sunt indicii ca acesta să fi fost victima vreunei infracțiuni” (IPJ Mureș).

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu