“Unirea” IDEATHON

Distribuie pe:

Evenimentul UNIREA IDEATHON a fost organizat de Colegiul Național UNIREA, în cadrul zilelor colegiului. Evenimentul și-a propus să stimuleze exprimarea ideilor inovative ale elevilor, să încurajeze lucrul în echipă, să contribuie la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții creative și inovative.

Grupul țintă: elevi din clasele 9-11, profil real și uman, constituiți în echipaje mixte.

Evenimentul s-a desfășurat în 23 ianuarie, când timp de 4 ore echipajele de elevi au lucrat în echipă pentru găsirea soluțiilor la provocările primite. Provocarea pentru echipajele din cadrul profilului real a fost: “Readucerea fenomenului de bullying și cyber bullying în rândul tinerilor uniriști”, iar cea pentru echipajele profilului uman a fost “Modalități de dezvoltare a valorilor românești și europene în comunitatea educațională a CNU”.

Elevii au avut la dispoziție echipamente IT, conexiune la internet și materiale consumabile în vederea unei bune documentări asupra temelor de interes. Fiecare echipaj a avut un mentor în persoana unui profesor din cadrul C.N. Unirea.

În 25 ianuarie, elevii au prezentat soluțiile găsite, utilizând instrumente digitale. Creativitatea acestora și abilitățile lor digitale, de comunicare și de leadership au impresionat juriul, alcătuit din profesori de diferite specialități.

Dintre criteriile de evaluare menționăm inovația soluției, aplicabilitatea soluției găsite, modul de prezentare etc.

Competiția este la a doua ediție și s-a desfășurat în cadrul proiectului “IA ATITUDINE- FII ATENT, NU FI INDIFERENT!”.

Felicitări elevilor și profesorilor implicați!

Lasă un comentariu