Primarul din Târgu Mureș cere măsuri imediate pentru siguranța traficului: Întâlniri cu poliția, buget mai mare în 2024 pentru securizarea trecerilor de pietoni

Distribuie pe:

Cotidianul nostru a atras atenția, în ultima vreme, asupra faptului că indisciplina pietonilor și a conducătorilor auto a dus la mai multe accidente grave, chiar pe treceri de pietoni din Târgu Mureș. Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a solicitat implicarea mai multor direcții din Primărie și a unor instituții în vederea creșterii siguranței rutiere.

“Accidentele rutiere în care au fost implicați pietoni din Târgu Mureș s-au înmulțit în ultimele săptămâni, patru dintre acestea soldându-se cu răniri grave. Nu putem sta cu mâinile în sân și asista la acest fenomen, deoarece ne dorim cu toții să trăim într-un oraș sigur”, a transmis primarul. El spune că zilele acestea a inițiat o serie de discuții în acest sens.

“De aceea, în ultimele zile, am inițiat discuții cu autoritățile competente pentru a găsi soluții care să impună mai bine respectarea regulilor. Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanții Serviciului Administrația Domeniului Public, iar mâine urmează să mă întâlnesc cu șefii poliției. Le-am cerut colegilor mei să pună un accent deosebit, în bugetul din acest an, pe achiziționarea și instalarea de limitatoare de viteză, în special în jurul școlilor și grădinițelor. În plus, trebuie să continue proiectul de iluminare nocturnă mai puternică a trecerilor de pietoni din oraș, pentru ca pietonii să traverseze în siguranță”.

Lasă un comentariu