Alertă! MESAJE FALSE ÎN NUMELE ANAF

Distribuie pe:

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează contribuabilii că este în derulare o campanie de mesaje false trimise către firmele care operează e-factura, precizând că adresa anaf@m-finante.com este falsă.

“Atenționăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

Mesajele sunt transmise de pe adresa de e-mail anaf@m-finante.com. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF!

Reiterăm următoarele: nu deschideți aceste e-mailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări; nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut și nu transmiteți date personale!

Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău-intenționate, cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!”, precizează ANAF într-un comunicat de presă. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: ANAF - facebook)

Lasă un comentariu