Astăzi, despre box și tineri curajoși din Sâncraiu de Mureș

Distribuie pe:

Pentru că suntem în preajma desfășurării unui turneu pugilistic, am ales să schimb câteva cuvinte cu doi tineri curajoși, consăteni de ai noștri. Ei sunt protagoniști ai evenimentului ce se va desfășura vineri în incinta Casei de Cultură.

Eu îi cunosc de pe vremea când veneau la antrenamentele de fotbal iar acum încearcă să deprindă tainele boxului!

- De ce box ?

- Cred că andrenalina simțită în ring, faptul că toate deciziile luate, reacțiile, stilul de luptă, depind doar de mine și de forțele mele. M-a atras de la început. Simt că mă regăsesc aici, îmi spune Lucas, cu multă exuberanță în glas.

- Fiind copil mic, de câțiva anișori, am primit de la unchiu meu o pereche de mănuși de box. Cred că mi-a rămas în minte și după o perioadă de judo și fotbal, am zis să mă apuc de box! Îmi place ceea ce fac și mă acaparează, se destăinuie Darius.

Am mai aflat apoi că concurează pentru același club, ,,Ring Box”, avându-l ca antrenor pe dnul Gyurca Daniel.

- Nu aveți așa o teamă când urcați în ring?

Darius:

- Am avut la început. Având experiența de la judo am trecut mai ușor de emoții, deși boxul este altceva. Acum m-am obișnuit, am meciuri jucate și nu este nici o problemă.

Lucas:

- Da! Aveam teamă. Nu știam ce pot, cum reacționez. Acum sunt mai pregătit, încep să mă cunosc și urc cu încredere în ring.

- Aveți un model de boxer care vă place?

- Da. Am urmărit boxerii mai vechi, Casius Clay, Mike Tyson, dar mă inspiră și antrenorul de la sală, Tac Sebastian.

- Tu, Darius?

- De afară îmi place Gervonda Davis dar sunt și pugiliști de la noi de la care încerc să învăț ceea ce este mai bun fără a încerca să-i copiez ca și stil de luptă.

- Ce așteptări aveți de la acest turneu?

- Eu vreau să arăt că timpul petrecut în sala de box și antrenamentele de acasă, făcute împreună cu Darius, nu au fost degeaba. Vreau să-mi demonstrez că pot avea încredere în mine!

- Ce să zic! Să duc meciurile la bun sfârșit și să mă simt împlinit de ceea ce am devenit!

Doi tineri care m-au surprins plăcut, față de ultima noastră întâlnire. Sunt disciplinați, ,,dezghețați” la vorbire, hotărâți, ambițioși și se vede dragostea pentru ceea ce fac. Doi tineri care își caută destinul în box și pentru care sportul a devenit un mod de viață.

- Mult succes, Boroș Lucas și Darius Bobletec! Am să vin să vă încurajez.

- Mulțumim!

Alexandru Ciula

Lasă un comentariu