Ne scriu cititorii

Distribuie pe:

Stimate domnule redactor-șef, Ioan Husar,

Am citit cu mare interes articolul dvs. publicat la 16 ianuarie - “ANAF, vătaful Guvernului” și vă felicit pentru acest articol, atât de actual! Așa cum ați arătat, protestatarii transportatorii și fermierii s-au răsculat exact pentru aceleași drepturi pentru care s-au răsculat țăranii, în 1907, nemaiputând să îndure foamea și sărăcia, în timp ce guvernanții se lăfăiesc în lux și în pensii speciale. Plătim mii de jandarmi, cu salarii uriașe, numai ca să înăbușe protestele, în loc să se satisfacă nevoile oamenilor cu acei bani. După cum ați menționat, situația este la fel de gravă și la impunerea de numeroase taxe și impozite - tot mai mari - greu de suportat , cu scopul de a acoperi acea “gaură” din buget, pe care au făcut-o tot ei, prin incompetență și jaf. Nici dacă ne-ar fi condus niște analfabeți, în acești 34 de ani, nu ajungeam mai rău decât așa.

Numai în orășelul meu, Luduș - vă spun cu mare durere - s-a distrus totul, ca după război, n-au mai rămas, după 89 decât șantierul din cimitir și Casa de bolnavi psihic de la Gheja.

Statul nostru nu mai poate fi numit “stat de drept, ci “stat de junglă”, unde leul se înfruptă dintr-o vită întreagă, iar pe celelalte animale nu le lasă nici să lingă sângele de pe jos. Aleșii noștri au palate și saci cu bani, iar noi luptăm să ne plătim facturile și să supraviețuim. Vă prezint numai câteva nedreptăți cu care ne confruntăm de 34 de ani și nimeni nu vrea să le rezolve, în ciuda tuturor sesizărilor:

Se aplică impozit chiar și pe pensiile de 2.000-3.000 de lei, deși banii de pensii au fost impozitați odată din salariul brut, când eram activi. Eu în consider un furt la drumul mare. Dacă vor să fure, să impoziteze cel puțin pensiile nesimțite, cele de peste 10.000 de lei, impozite care pot fi suportate.

Se aplică taxe de salubritate pentru cei decedați de ani de zile și au apartamentele închise, dar și pentru cei plecați din țară, care își plătesc toate taxele acolo, și în țară au apartamentele nelocuite. Și, interesant, se aplică chiar taxă integrală, ca și la cel care duce găleata cu gunoi, zilnic, la containere. Legea salubrizării, se că această taxă trebuie să se aplice numai și numai celor care beneficiază de aceste servicii; or, un apartament închis, orice statut ar avea, nu produce reziduuri menajere ca să-l pui la taxă. Interesant că, și mortului, și celui plecat din țară, chiar dacă au apartamentele închise, li se cer, lunar, la întreținere, taxă pentru administrator și taxă pentru femeia de serviciu - și tot integrală, ca și locatarilor. S-au făcut plângeri la prefect, la guvern și la alte autorități, dar nu vor să rezolve nimic ți nici măcar să răspundă sesizărilor.

Avem cea mai numeroasă diasporă din lume și cea mai mare datorie din istoria României. Ungaria școlarizează mii de studenți în România și acordă premii celor care susțin autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc și harta Ungariei Mari, iar noi ajutăm toți imigranții, parcă suntem un popor de nebuni. Noi, flămânzii Europei, ne angajăm să reconstruim Ucraina , în loc să reconstruim țara, că e mai ruinată decât Ucraina.

Stimate domnule redactor-șef, vă prezint aceste necazuri în speranța că prin vocea dvs. vor ajunge la urechile guvernanților și vor mai rezolva din ele.

Suntem săraci lipiți pământului, dar se permite risipa. În primării, funcționarii nu mai încap în birouri, iar în Parlament, ținem în spate, cu cei de la UE, mai mulți trântori decât SUA, care are 320 de milioane de locuitori. Nu se vrea reducerea numărului lor fiindcă acolo își pot plasa hoții toate rudele și pilele, unde nu e nevoie de școală, nici de competență și de vreo răspundere, doar să ridice degetul de două-trei ori pe zi și apoi să primească pensii speciale.

Vă rugăm, cereți și dvs. ca primarii să fie aleși în două tururi, așa cum e normal, și să aibă doar două mandate, fiindcă prea s-au îmbogățit și s-au încâinit.

De asemenea, ar fi un mare câștig pentru țară să se aducă câțiva magistrați din străinătate, pentru procesele marilor rechini, fiindcă justiția noastră este total compromisă, nu mai avem nici cea mai mică încredere în ea.

Vă rugăm, luptați pentru unitate și patriotism.

Dumnezeu să vă dea sănătate și putere de muncă, dumneavoastră și întregului colectiv!

Cu respect,

Nelu Chirilă, Luduș

Lasă un comentariu