Astăzi, ședință PSD - PNL pe tema comasării alegerilor

Distribuie pe:

O ședință a coaliției de guvernare urmează să se desfășoare astăzi, au precizat surse politice pentru Agerpres. Potrivit acestora, un subiect important pe agenda reuniunii îl reprezintă comasarea alegerilor.

Una dintre variantele de comasare la care s-ar putea lua o decizie este comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, având în vedere că, deja, sunt state europene care au anunțat că vor avea alegeri europarlamentare în aceeași zi cu alegerile locale.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, săptămâna trecută, într-o emisiune la Prima TV, că ideea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale poate aduce o prezență mai mare la vot.

Liderul liberal a opinat că deciziile în plan normativ privind o comasare a alegerilor ar fi în sarcina Guvernului, dacă nu se intervine în elementele principale ale cadrului legislativ privind desfășurarea alegerilor.

Pe același subiect, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat că pe 9 iunie se vor organiza cu certitudine alegeri europarlamentare, precizând că a stabilit cu parlamentarii PSD ca, pentru moment, să nu voteze nicio modificare legislativă în ceea ce privește comasarea scrutinelor sau decalarea acestora.

Ciolacu a menționat că momentan nu există un scenariu cu privire la comasări de alegeri.

“Singura discuție care a fost în partid a fost că, dacă se comasează vreo alegere, vrem să știm întreg calendarul convenit cu cei care pot să creeze o majoritate în Parlament, ca să treacă modificările legislative. Cu adevărat, vă anunț că nu e nedemocratic. Belgia și Irlanda au anunțat că vor avea alegeri locale odată cu alegerile europarlamentare”, a afirmat premierul. (Agerpres)

Lasă un comentariu