Sprijin de la UE pentru fermierii români

Distribuie pe:

Comisia Europeană a aprobat, ieri, o schemă de ajutoare în valoare de 241 milioane euro (1,2 miliarde de lei) notificată de România pentru sprijinirea producătorilor agricoli, în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe. Măsura va fi deschisă producătorilor de plante, în special de cereale de iarnă și rapiță, care sunt în pericol să își piardă lichiditatea financiară din cauza dificultăților de pe piața agricolă provocate de invazia rusească din Ucraina.

Sprijinul nu va depăși 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar și va fi acordat până la data de 30 iunie 2024.

Comisia a conchis că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu legislația europeană.

În același context, pe aceleași considerente și termen de acordare, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutorare de aproximativ 56 milioane de euro (278, 6 milioane de lei) pentru sprijinirea crescătorilor de porcine și păsări de curte. (sursa - ec.europa.eu; foto - agerpres.ro) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu