Iubirea nu are origini, apartenență sau granițe - ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR - Suflet sau card?

Distribuie pe:

E adevărat că Ziua Îndrăgostiților sărbătorită în afara granițelor țării nu are origini și nici tradiți la noi în țară, dar nu vedem niciun motiv pentru care nu ar trebui marcată și sărbătorită. La fel de adevărat este faptul că nu doar azi trebuie să iubim, să prețuim și să ne arătăm sentimentele în mod deschis, ci în fiecare zi. Zi de zi, oră de oră, minut de minut.

Din păcate, toate sărbătorile, mai nou, sunt marcate și susținute prin cheltuieli mari, ceea ce e total greșit. Da, tuturor ne face plăcere să primim și să oferim câte un cadou, dar dragostea nu are nevoie de bijuterii, de pantofi, de eșarfe, de telefoane și fundițe. Dragostea nu este palpabilă, la fel ca și manifestările ei. Pur și simplu iubim. Cu fluturași în stomac sau fără, mai cu “focuri de artificii” sau fără, mai mocnit dar la fel de frumos, responsabil și dedicat. Și dragostea de aproapele tău, și grija și respectul sunt tot o formă de iubire, dar, de Ziua Îndrăgostiților e vorba de iubirea romantică, cea care ne fură uneori somnul, care ne oferă bucurii și lacrimi, dorințe împlinite și dezamăgiri, dar rămâne, totuși, acel ceva de care avem nevoie fiecare dintre noi.

Unicitatea acestui sentiment inexplicabil rămâne un mister. Mulți dintre noi credem că am renunțat la el, că reușitele profesionale, financiare sau sociale îl pot înlocui. Asta până când, astupând golurile dinlăuntrul nostru cu bani, poziție socială, activitate profesională,

observăm că un loc a rămas gol. E cel mai greu de umplut. E golul dat de lipsa iubirii, a afecțiunii. E acolo, oricât am încerca să-l ignorăm sau să ne mințim că nu ne lipsește, că nu ne afecteză, avem nevoie de iubire. Să o oferim și să o primim.

E din ce în ce mai reu să ajungi la sufletul oamenilor. S-au închis, s-au baricadat, de frică sau comoditate. Oricum, cine nu iubește pierde cea mai frumoasă, mai colorată, mai ozonată parte a întregului care se numește viață. Sentimentele ne fac umani, nu? Haideți să nu renunțăm la umanitatea din noi, la iubire, chiar dacă ne face vulnerabili, expuși la durere și dezamăgiri dar, totodată, să nu uităm cât de frumos poate fi să iubești și să fii iubit. Poate așa, fiecare dintre noi ne vom vindeca măcar puțin de egoism, frică, răutate, cinism și neîncredere. Dacă nu suntem dispuși să dăm altora o șansă, măcar să ne-o dăm nouă. Iubind, putem vindeca alt suflet, care era în așteptarea sufletului nostru.

Înainte ca, de Ziua Îndrăgosților să ne lansăm în cumpărături extravagante și scumpe, înainte de a face declarații prin cuvinte mari și pompoase, să ne aducem aminte de ce iubim omul de lângă noi, de ce alegerea noastră a fost el sau ea, de ce îi iubim și să le arătăm mulțumirea nostră, aprecierea și dragostea noastră, folosind în primul rând sufletul, nu doar portmoneul sau cardul.

Antonela Dumitrache

Lasă un comentariu