Află dacă ai o personalitate de lup singuratic

Distribuie pe:

Considerate de mulți dintre noi ca fiind introvertite sau antisociale, persoanele cu personalitate de lup singuratic sunt, în realitate, cele cărora nu le pasă de părerea celorlalți și decid singure ce le place, deoarece nu au nevoie de validarea sau de ajutorul altora pentru a lua o hotărâre. Ele își asumă rezultatele deciziilor, bune sau rele, reflectă asupra faptelor lor, învață din ele și sunt șarmante, fiindcă știu exact ce simt și cum să se exprime.

De multe ori, stârnesc discuții de invidie, gelozie, apreciere sau dispreț în rândul celor care nu îi înțeleg. A fi un lup singuratic este dificil, dar cu o mulțime de beneficii. În primul rând, ai ocazia să îți creezi un stil de viață pe placul tău, de care să fii cu adevărat mulțumit.

Psihologii, citați de jurnalul.ro, afirmă că a avea o personalitate de lup singuratic înseamnă că preferi să faci lucrurile pe cont propriu, independent de “haită”. Iată câteva trăsături ale personalității de lup singuratic.

Preferi singurătatea socializării - Alegi adesea să petreci timp singur, mai degrabă decât în compania altora, acesta fiind primul semn că ai o personalitate de lup singuratic. Nu este vorba că nu îți plac oamenii sau că ești timid, dar găsești singurătatea mai satisfăcătoare. Te bucuri de pace și liniște și te simți confortabil în propria ta companie. Deși ai un cerc restrâns de prieteni, preferința ta este să fii singur. Acest lucru se datorează faptului că îți prețuiești independența mai presus de orice altceva și îți place să ai control asupra timpului și spațiului tău, ceea ce nu înseamnă că ești antisocial, ci doar că singurătatea este locul în care te simți cel mai bine.

Nu simți nevoia să urmezi mulțimea - Tendința de a nu urma mulțimea, de a-ți face propriul program, chiar și atunci când alții fac ceva diferit, este un semn puternic al personalității de lup singuratic. Acest tip de independență înseamnă... a mărșălui în ritmul propriei tobe.

Ești motivat - Spre deosebire de animalele de haită, lupii singuratici nu se bazează pe ceilalți pentru a le oferi motivație sau îndrumare. Ei își stabilesc propriile obiective și le urmăresc fără încetare. Acest tip de încredere în sine este un semn distinctiv al personalității unui lup singuratic. În mod similar, dacă ești cineva care ia inițiativa, își stabilește obiective personale și lucrează pentru ele fără a avea nevoie de motivație sau aprobare externă, ai personalitate de lup singuratic.

Ești independent - Lupii singuratici nu se bazează pe alții pentru supraviețuire. Își prețuiesc independența și sunt perfect capabili să aibă grijă de ei înșiși. De exemplu, preferi să muncești singur la proiecte în care ai control deplin asupra rezultatului, decât să colaborezi într-o echipă. Sau, atunci când ai o problemă, încerci să găsești singur o soluție. Acest sentiment de încredere în sine este o caracteristică cheie a personalității unui lup singuratic. Nu este vorba despre a fi distant, este vorba despre a-ți aprecia capacitatea de a sta pe picioarele tale.

Ești selectiv - Lupii singuratici nu trăiesc izolat. Ei au relații, dar sunt extrem de selectivi în privința lor și nu simt nevoia de a avea un cerc social mare. Relațiile lor sunt adesea profunde și semnificative, cu o puternică legătură de încredere. Lupii singuratici preferă să investească timp și energie în câteva conexiuni puternice, nu să se răspândească în relații superficiale.

Te simți confortabil să fii diferit - A fi un lup singuratic înseamnă că nu simți nevoia să te încadrezi în conveniențele sociale sau să te conformezi anumitor așteptări. Înțelegi că a fi diferit nu este deloc un lucru rău. Dacă te-ai simțit vreodată ca un străin, dar ești perfect de acord cu asta, există șanse mari să ai o personalitate de lup singuratic.

Ai un puternic sentiment al conștiinței de sine - Un alt semn distinctiv al personalității unui lup singuratic este conștiința profundă de sine. Îți cunoști punctele forte și punctele slabe. Ești conștient de preferințele și antipatiile tale și nu te prefaci că ești altcineva ca să îi mulțumești pe alții. Acest tip de introspecție îți permite să trăiești în mod autentic, aliniind acțiunile cu valorile tale, fără să te lași influențat de așteptările societății.

Ești un ascultător excelent - Lupii singuratici sunt foarte selectivi în privința relațiilor lor și investesc din toată inima în puținele legături pe care le au, ceea ce include a fi pe deplin prezenți atunci când interacționează cu ceilalți, făcându-i ascultători excelenți. A asculta cu adevărat nu înseamnă doar a auzi cuvinte, ci a înțelege și empatiza cu emoțiile și perspectivele vorbitorului.

Nu îți este frică de singurătate - Cea mai definitorie caracteristică a personalității unui lup singuratic este îmbrățișarea singurătății, care nu este o necesitate pentru ei, ci o alegere. Ei văd singurătatea ca pe o oportunitate de a reflecta, de a crea și de a se angaja profund cu gândurile și ideile lor. Este un spațiu în care își pot cultiva independența, conștientizarea și încrederea în sine. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu