ȚARA, guvernanții și... EMINESCU

Distribuie pe:

Motto: “Când țara este rău cârmuită, înseamnă că, cârmuitorul este corupt. Un partid n-are dreptul să existe decât atunci când încă e o energie în viața țării, și nu încă o dezbinare”.

Nicolae Iorga (1871-1940), cel mai mare istoric al țării, scriitor, publicist, om politic, academician

* “Orice țară are guvernul care-l merită... Strigăm contra guvernelor că nu sunt drepte; dar noi, oare, suntem drepți? Dar, se știe că un tron nu se întărește cu bande de hoți și bandiți. Nu vă plângeți de guvernele voastre, ele sunt ceea ce voi voiți să fie; cu o națiune plină de virtuți morale, nici un guvern rău nu poate exista”!

Dimitrie Bolintineanu (1819-1972), poet, prozator, publicist, om politic, revoluționar de la 1848.

***

*

În noiembrie 2003, președintele Curții Supreme de Justiție din statul Alabama a sfidat ordinul Curții Federale de a îndepărta, din rotonda Curții Statale de Justiție, monumentul celor ZECE PORUNCI, care cântărește 2 tone și jumătate. Când Curtea de Apel a Statelor Unite l-a somat pe judecătorul Roy Moore să depărteze monumentul celor zece porunci, el a argumentat că Legea morală a lui Dumnezeu este fundamentul tuturor legilor și, de aceea, prezența ei în Curtea de Justiție nu este o violare a legii care prevede separarea bisericii de stat. Într-un sondaj de opinie cu privire la această chestiune, 77% dintre rezidenții statului Alabama au fost de aceeași părere cu judecătorul Roy Moore.

La un congres ținut la Denver, Colorado, congres în favoarea poruncilor, Darrel Scott, tatăl unuia dintre victimele de la Colegiul Columbine, a spus: “Într-o societate a relativismului moral, caracterizat de crime violente, Cele Zece Porunci oferă o direcție morală. Într-o lume imorală, ele sunt fundamentul moralității”.

***

* “Avem o singură Istorie, un singur Eminescu, o singură Dunăre, și un singur Dumnezeu. Avem o singură Patrie, și ea se cheamă Limba Română”. “Ar fi un mare păcat ca prin mijlocul ei să mai treacă sârma ghimpată, însemnându-i frontierele despărțitoare. De poporul român depinde pe unde vor trece mâine granițele U.E.: pe râul Prut sau pe dincolo de Nistru. Este o misiune a istoriei de care poporul român trebuie să fie mândru și pe deplin responsabil! Să ne regăsim mai întâi în România, iar împreună cu ea și în Uniunea Europeană. E unica noastră șansă. Așa să ne ajute Dumnezeu”.

Nicolae Dabija (1948 - 2021), scriitor, istoric literar, om politic, patriot unionist basarabean, membru de onoare al Academiei Române

P.S. Sunt sigur că poporul român, în majoritatea lui creștin, cunoaște Cele 10 Porunci; mai greu este cu aplicarea lor. Dar, întotdeauna, nerespectarea lor atrage și pedeapsa Divină. Una dintre aceste porunci spune: “Să nu minți!” Aleși ai țării, de la mic la mare, de ce mințiți poporul ? Ați semănat vânt și ați cules furtună, numai că poporul care v-a ales, suferă... Soluția? Cele Zece Porunci... dar... respectate. Cu Dumnezeu și țara nu se glumește!

Cu dragoste creștină,

preot ortodox român Ilie Bucur Sărmășanul

Lasă un comentariu