Campanie locală “Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor”

Distribuie pe:

În cursul acestei săptămâni, la Ungheni, a avut loc lansarea Campaniei locale ,,Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor”, inițiată de Echipa Intersectorială Locală pentru prevenirea și combaterea violenței și exploatării copilului (EIL Mures), cu sprijinul I.Ș.J. Mureș și grija conducerii Școlii Gimnaziale Ungheni.

“Alături de părinții din cadrul Consiliului părinților și cadre didactice ale unității școlare, am avut ocazia să prezentăm motivele care au dus la organizarea acestei campanii, ce are un element de noutate, acela de a fi adresată părinților. Ne-am propus să aducem în atenție problematica cu care se confruntă tinerii și să găsim împreună soluții prin care elevii, familia și comunitatea să fie în siguranță. Deși am avut emoții cu privire la participarea părinților, ne-a surprins plăcut faptul de a vedea în sală mulți părinți interesați de întâlnirea cu noi, pentru a discuta ceea ce, din punctul dumnealor de vedere, prezintă importanță pentru o relație sănătoasă în familie, în mediul școlar, dar și în societate. Cu toții au apreciat acest demers al echipei și sprijinul real pe care îl putem oferi, exprimându-și dorința ca aceasta să fie prima dintre întâlnirile care vor urma, întrucât subiectele ce țin de educația, creșterea unui copil, dar și relația părinte-copil-școală, sunt esențiale pentru o societate sănătoasă, fără probleme. Apreciem în mod deosebit prezența părinților, mulțumim unității școlare pentru organizarea exemplară și suntem convinși că părinții care au fost la întâlnirea cu noi vor transmite mai departe mesajul nostru, de a le fi alături tuturor celor care au nevoie de ajutor”, a subliniat comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Pentru a ști cui să ceară ajutor și să-și aducă aminte despre câteva din lucrurile esențiale ale discuției avute, cei prezenți la activitate au primit materiale de prevenire, realizate de instituțiile membre în EIL, inclusiv ,,Ghidul tău în prevenire”, realizat de Fundația Comunitară Mureș. Acestea au fost apreciate și considerate binevenite de părinți și cadrele didactice participante.

Acțiuni similare se vor organiza și în perioada următoare, la alte unități de învățământ din județul Mureș, unde sunt așteptați părinții elevilor, au precizat inițiatorii campaniei. (B.L.)

Lasă un comentariu