SEMNALĂM... SEMNALĂM... Noi plăți pentru fermieri

Distribuie pe:

Zilele acestea, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) derulează plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii și a mai multor ecoscheme și plăți compensatorii. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute au fost virate sumele în conturile crescătorilor de ovine, care primesc ANT 9 ovine/caprine la un cuantum de circa 4,95 de euro pe cap de animal, în lei 24,61 lei pe cap de animal. Au fost confirmate încasări și pentru ANT culturi pe teren arabil, unde se plătesc 11,7734 euro/ha venite de la fermieri din județele Mureș, Iași, Constanța, Olt.

În ceea ce privește ANT bovine - subvenție pe cap de animal (carne) și cea pentru producția de lapte, cuantumurile acestor scheme încă nu au fost anunțate și nici autorizarea lor la plată nu a demarat.

,,În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezintă intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum și măsurile de dezvoltare rurală. Astfel, fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic, 964.245.374,84 lei. Plățile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine și caprine. Am convingerea că toți colegii mei din instituțiile din subordinea Ministerului au înțeles că noi lucrăm pentru fermieri și că ei sunt prioritatea noastră”, a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, Florin BARBU, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

(B.V.B.)

Lasă un comentariu