Pentru studenții UMFST, 200 de biciclete personalizate

Distribuie pe:

Odată cu venirea primăverii, studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST) au la dispoziție 200 de biciclete Pegas, personalizate cu sigla UMFST, care le permit să se deplaseze mai rapid în oraș, între cămine studențești, Universitate și spital și, în același timp, să promoveze beneficiile mersului pe bicicletă pentru o viață activă și sănătate, grija pentru mediul înconjurător, dar și sistemul de Smart Bike-Sharing, a precizat Teodora MÎNDRU, responsabil de Comunicare în cadrul UMFST. Domnia sa a precizat și că proiectul a fost lansat la începutul anului universitar 2017-2018, fiind primul de acest gen adoptat de o instituție de învățământ din Romania, alături de Atelierele Pegas. Schema de bike-sharing are o caracteristică flexibilă: o bicicletă poate fi luată dintr-un punct și, în funcție de nevoie sau destinație, poate fi lăsată în alt loc predefenit.

Smart Bike-Sharing-ul imaginat de Pegas se bazează pe un antifurt inteligent, montat pe bicicletă, cu mai multe funcții, controlat printr-o aplicație de telefon. Acesta urmează un flux tehnologic ușor și modern, spre a ușura interacțiunea cu cel care-l folosește. Auto-lock-ul inteligent, “creierul” sistemului de bike-sharing, este un sistem ultra-performant, care conține câteva funcții esențiale și care definesc sistemul de bike-sharing.

Cel care dorește să utilizeze o bicicletă, cu ajutorul unei aplicații de telefon conectate la acest smart-lock, scanează un cod QR plasat pe acesta, inițiază procesul de închiriere, iar smart-lock-ul deblochează bicicleta. Procesul de returnare este la fel de simplu: la parcarea bicicletei împrumutate într-un spațiu predefinit, se va stopa perioada de utilizare prin aceeași aplicație, iar smart-lock-ul va bloca la loc bicicleta.

Demersul se bucură de succes în rândul studenților, care și-au manifestat deja dorința de a închiria biciclete. Formularul de înscriere poate fi găsit accesând https://pegas.umfst.ro. Tarifele sunt modice. Astfel, pentru o lună, studenții vor achita o taxă de 40 de lei, pentru trei luni 100 de lei, iar pentru un an 200 de lei.

(Foto: Mesaroș Radu Photography)

A consemnat Letiția BOTA

Lasă un comentariu