Simulare probe scrise examen național Bacalaureat

Distribuie pe:

Pe parcursul acestei săptămâni, la nivel național, Ministerul Educației organizează Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, cu probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă).

Conform Calendarului examenului, luni, 4 martie, s-a desfășurat simularea probei scrise de Limba și literatura română, ieri, 5 martie - proba E)c), proba obligatorie a profilului; astăzi, 6 martie - proba E)d), proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 7 martie - proba E) b), proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Comunicarea rezultatelor (în mod individual) va avea loc în 15 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit vizează îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară, prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

În județul Mureș s-au înscris 3.860 de elevi la simulare probe scrise examen național Bacalaureat 2024, am aflat de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș. (B.L.)

Lasă un comentariu