E frumos să fii femeie

Distribuie pe:

Fii atent dacă faci femeia să plângă, pentru că Dumnezeu îi numără lacrimile.

Femeia a fost făcută din coastă.

Nu din picior, ca să fie călcată.

Nu din cap, ca să fie superioară.

Ci dintr-o parte, ca să fie egală.

Sub mână, ca să fie protejată.

Și lângă inimă, ca să fie iubită.”

Femeie = dorință, putere, lacrimi, bucurie, frumusețe, tristețe, mândrie și darul divin de a da viață. Ce amalgam frumos de contraste care, în mod paradoxal, se îmbină atât de armonios în creația lui Dumnezeu, numită FEMEIA!

Femeia este triumful vieții, este ceva de care noi toți avem nevoie. Sub forma mamei, a soției, a surorii, a fiicei, este ceva ce există în viața noastră, fără de care noi ori nu am exista, ori nu am fi compleți.

Este fluidul care curge prin noi toți, care ne duce mai departe. Este ceea ce căutăm de la naștere iar apoi, schimbându-ne doar percepția asupra ei, continuăm să o căutăm.

E frumos să fii femeie. E frumos pentru că frumosul face parte din noi, noi nu facem altceva decât să-l dăruim.

Fiți mândre că sunteți femei. Meritați cu prisosință respectul și iubirea celor din jurul vostru. Căutând în interiorul vostru, veți vedea cum, de fapt, fiecare gând, fiecare sentiment este adresat celor pe care voi îi iubiți. Copii, soț, părinți, bunici etc. Pe lângă multe sentimente și trăiri frumoase veți vedea cum, aproape fiecare gând și sentiment sunt îmbrăcate în grijă. Grija pentru copilul care trebuie protejat, educat și iubit, grija pentru omul de lângă voi ca să-i fie bine, grija pentru părinții care trebuie programați la medic sau trebuie scoasă rețeta lor, grija pentru colegul sau colega care nu se simte bine și uite așa, veți vedea grija câtor oameni o purtați cu voi și în voi. Ce poate fi mai frumos, chiar dacă uneori ne simțim copleșite.

Nu am ales să fim femei. E un dar de care trebuie să ne bucurăm din tot sufletul. În secolul XXI, când totul e pe repede înainte, opriți-vă dragi femei frumoase și bucurați-vă de ceea ce sunteți, de ceea ce clădiți în jurul vostru, de ceea ce susțineți și întăriți prin puterea nebănuită pe care o aveți înlăuntrul vostru dar, nu uitați, pentru a face toate acestea, să aveți grijă de sufletul vostru. E sacru. Nu permiteți nimănui să vi-l rănească. În jurul lui, în jurul acelui suflet mare, dar fragil ați crescut voi, ajungând femeia care sunteți azi, puternică, frumoasă, empatică, plină de resurse și putere.

La fel de mult cum îi iubiți pe cei dragi, iubiți-vă și pe voi. La fel de mult cum aveți grijă de ei, aveți grijă și de voi.

Fiți fiice, fiți mame, fiți iubite, fiți colege, dar nu uitați să fiți femei fericite!

Antonela Dumitrache

Lasă un comentariu