La sfârșitul săptămânii trecute S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la Autostrada Târgu Mureș - Miercurea Nirajului (A8)

Distribuie pe:

Autostrada Unirii (A8) se apropie de începerea construcției în acest an, iar astăzi am solicitat emiterea Ordinului de Începere pentru proiectarea secțiunii de autostradă Târgu Mureș - Miercurea Nirajului (24,4 km), a anunțat, vineri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

“Astfel, faza de proiectare a acestui obiectiv va începe în data de 31 mai 2024, după finalizarea procedurilor administrative necesare”, a notat Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Antreprenorul Nurol Insaat ve Ticaret are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor de construcție a secțiunii A8, finanțată prin PNRR.

Contractul, în valoare de 2,46 miliarde de lei (fără TVA), presupune inclusiv construcția drumului de legătură dintre A8 și A3, în lungime de 2,4 km.

Pe traseul secțiunii Târgu Mureș - Miercurea Nirajului vor fi construite inclusiv 36 de poduri, pasaje și viaducte, dintre care un pasaj cu o lungime de 256 de metri.

Autostrada Unirii va avea o lungime de aproximativ 304 km și este formată din secțiunile Târgu Mureș - Târgu Neamț și Târgu Neamț - Iași - Ungheni.

Lasă un comentariu