Ciolacu: “O susțin pe Maia Sandu pentru un nou mandat”

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică seara, că o susține pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a obține un nou mandat la alegerile din toamna acestui an, pentru că este singura soluție ca această țară să aibă în continuare un traseu european.

“Sunt două state europene în acest moment în război. Este Ucraina într-un război armat și Republica Moldova într-un război hibrid. Este cel mai mare atac asupra unui stat independent, tot ceea ce privește social media, informație, televiziune. Eu, Marcel Ciolacu, o susțin pe doamna președinte Maia Sandu, în octombrie, pentru un nou mandat. Este singura soluție ca Republica Moldova să aibă în continuare un traseu european”, a spus Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Digi 24.

El a menționat că primul stat care trebuie să decidă dacă se va face sau nu unirea dintre România și Republica Moldova este Republica Moldova.

“Așa se pornește unirea. Există o relație instituțională de respect și o susținere din partea statului român, și nu numai a statului român, și a Statelor Unite ale Americii, a Germaniei, a Franței, ca Republica Moldova să depășească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români. Acest stat este sustenabil datorită implicării statului roman și a României și cred că este de datoria noastră, a românilor, de a-i susține în continuare pe românii noștri din Republica Moldova”, a afirmat premierul. (Agerpres)

Lasă un comentariu