Transilvania Motor Ring, investiții pentru consolidarea unor versanți și construirea de drumuri suplimentare

Distribuie pe:

Circuitul de sporturi cu motor “Transilvania Motor Ring” are nevoie de lucrări de intervenție pentru consolidarea unor versanți și pentru construirea unor drumuri suplimentare de acces la pistă. În acest sens, consilierii județeni care se vor întruni în ședință ordinară vineri vor trebui să aprobe documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții.

În documentele de ședință se arată că “sub acțiunea fenomenelor de instabilitate ale terenului s-au produs degradări importante ce au afectat pista circuitului de viteză și drumurile de serviciu din cadrul Transilvania Motor Ring, fiind astfel pusă în pericol integritatea circuitului și funcționarea la parametrii de siguranță corespunzători ai Complexului, astfel că principala problem[ constă în consolidarea versanților”. Tot în Referatul de aprobare al hotărârii se arată că “în vederea îndeplinirii unor criterii solicitate de Federația Internațională de Motociclism (F.I.M.), în baza unui raport de pre-omologare internațională a circuitului, este necesară realizarea unor drumuri de serviciu poziționate în spatele primei linii de protecție (parapet), care se vor conecta la pistă la intervale de aprox. 300 m, urmând să fie utilizate și de către serviciile de intervenție ale echipajelor de ambulanță și pompieri”.

Conform Studiului de Fezabilitate întocmit pentru realizarea celor două lucrări valoarea totală a investiției este de 53.303.411,56 de lei, cu TVA inclus. Construcția complexului Transilvania Motor Ring a început în anul 2010 și a fost finalizat în anul 2018. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu