SEMNALĂM...SEMNALĂM... Plafonarea adaosurilor comerciale la produsele agroalimentare românești

Distribuie pe:

În perioada următoare va fi depus în Parlament un act normativ prin intermdiul căruia adaosul comercial la produsele alimentare românești urmează să fie plafonat prin lege. Anunțul a fost făcut recent, în cadrul unei emisiuni TV, de Florin BARBU, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care susținea că măsura se impune pentru că produsele agroalimentare românești ar fi prea scumpe: “Lucrez deja la o lege pe care o vom depune în Parlamentul României privind plafonarea la toate produsele agroalimentare românești. De ce? Este o practică comercială neloială ca produsele realizate de către producătorii și procesatorii români să aibă un adaos comercial foarte mare la raft, iar produsele care vin din import au un adaos comercial mai mic. Și, bineînțeles, consumul este mai mare la produsele care vin din import și, practic, pe fermierii și procesatorii noștri îi dezavantajează”.

Totodată, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a subliniat și că decizia Executivului de plafonare a adaosurilor la anumite produse de bază a avut succes, iar acum acestea se vând mai ieftin.

Conform europafm.ro, fermierii și procesatorii autohtoni ar fi dezavantajați de faptul că produsele de import se vând cu adaosuri mult mai mici și, astfel, sunt mai cumpărate de clienți, în defavoarea celor locale.

B.V.V.

Lasă un comentariu