A fost stabilită lista cu produsele alimentare acordate persoanelor defavorizate

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 243, din 21 martie 2024, a fost publicat Ordinul nr. 702/2024 al ministrului Investițiilor privind aprobarea tipului produselor care compun pachetele cu produse alimentare, acordate ca sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2024-2027, regulile de acordare, modalitatea și frecvența lor, precum și instituțiile responsabile.

Așa cum prevede OUG nr. 115/2023, în acest an, persoanele cu venituri reduse vor beneficia de tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde, dar și de pachete cu mâncare.

Acum, autoritățile au stabilit și tipul produselor incluse în pachetele cu alimente, care urmează să fie ridicate de la centrele speciale de distribuție de către fiecare beneficiar în parte, în baza prezentării actului de identitate valabil, a verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire a produselor.

Pachetele vor fi ridicate de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliul, amplasarea acestora fiind stabilită de autoritățile administrației publice locale.

Pentru destinatarii finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure livrarea pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.

În acest an, pachetele vor avea o valoare de aproximativ 125 de lei și se vor acorda o dată la șase luni persoanelor cu venituri mici, respectiv celor ce primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii ori celor care se află în situații critice de viață. Pentru a se stabili existența unei astfel de situații, autoritățile locale trebuie să desfășoare anchete sociale.

Iată care sunt produsele incluse în pachetele alimentare din acest an: lapte UHT (o cutie de un litru), smântână de gătit UHT (două cutii de câte 200 g), ulei (2 litri), orez (o pungă de un kg), făină albă de grâu (4 kg), mălai (3 kg), paste făinoase (800 g), zahăr (3 kg), conserve din carne de porc (4 cutii), pateu din ficat de porc (4 cutii), roșii în bulion (două cutii), conservă de mazăre (două cutii) și gem de fructe (un borcan). Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu