,,HIGH OR ALIVE”

Distribuie pe:

Informarea, educarea și conștientizarea tinerilor cu privire la efectele consumului de droguri

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, s-a alăturat celei de-a doua ediții a campaniei “High or Alive”, pentru informarea, educarea și conștientizarea tinerilor cu privire la efectele consumului de droguri.

Și în acest an, gazda și organizatorul principal al evenimentului a fost Primăria municipiului Reghin, al cărei efort a fost susținut de principalii parteneri: Agenția Națională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Astfel, în decursul celor cinci zile, din perioada 18-22 martie, la Casa de Cultură “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, peste 2.000 de elevi de liceu și gimnaziu din municipiu, cât și o parte din părinții acestora, au avut ocazia să ia contact direct cu informațiile referitoare la pericolul social și consecințele consumului de substanțe interzise, dar și a importanței intervenției timpurii.

Discuțiile au fost interactive și au urmărit recunoașterea impactului pe care îl poate avea consumul de substanțe psihoactive, prin integrarea informațiilor deținute de toți specialiștii invitați, dar și a unor experiențe unice de viață, împărtășite de foști consumatori.

Coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș, dna. comisar-șef de poliție Pîncă Gabriela, a adus în atenția tinerilor ce se poate ascunde în spatele promisiunilor celor ce oferă sau distribuie substanțe interzise, oferind un cadru general de prevenție și conștientizare asupra riscurilor existente.

Reamintim că anul acesta, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității se află la a XI-a ediție a proiectului “Deschide-ți mintea, nu fi închis!”, derulat în parteneriat cu Penitenciarul Târgu Mureș.

Cu ajutorul acestuia au reușit să ofere unui lung șir de generații perspective unice de viață, ale unor persoane private de libertate, în prezent sau la un moment dat, ulterior comiterii de infracțiuni. Anul acesta, proiectul ,,Deschide-ți mintea, nu fi închis!” are ca subiect principal consecințele traficului și consumului de substanțe interzise.

Cu același deziderat, polițiștii au răspuns afirmativ evenimentului “High or Alive”, la care s-au alăturat și reprezentanții Penitenciarului Târgu Mureș, în scopul de a oferi celor tineri exemple concrete, de viață, informează IPJ MUREȘ.

Lasă un comentariu