Ou de pinguin african în locul oului de Paști, o inițiativă pentru salvarea speciei

Distribuie pe:

Ouăle de Paște realizate din ciocolată și învelite în staniol pot fi înlocuite, în Africa de Sud, cu ouă din care va ecloza un pinguin viu. Aceste ouă reale nu pot fi luate acasă, însă pot fi adoptate de la distanță.

De la începutul anului, un grup pentru protecția mediului din Africa de Sud a incubat peste 200 de ouă de pinguin african, specie aflată pe cale de dispariție, salvate anterior din două colonii.

Fundația sud-africană pentru conservarea păsărilor din zonele de coastă solicită donații pentru a acoperi costul incubației acestor ouă, invitând publicul să “adopte un ou”.

Pinguinul african - singura specie care se reproduce pe acest continent și care trăiește, de asemenea, în Namibia - a fost cândva cea mai răspândită pasăre marină în Africa de Sud, dar populația s-a redus în 2024 la mai puțin de 10.000 de perechi aflate la vârsta reproducerii, ceea ce înseamnă că a mai rămas doar un procent din cele un milion de exemplare care trăiau cu un secol în urmă.

Specia se confruntă cu numeroase amenințări, însă principalul vinovat este pescuitul comercial, care a devastat populațiile de sardine și hamsii de care depind pinguinii.

Alte amenințări includ zgomotul și poluarea de pe rutele de transport maritim din zona Africii de Sud.

“În această perioadă, când toată lumea se gândește și la ciocolată, și la iepurași pufoși, ne-am dori să... adoptați un ou de pinguin. Este foarte costisitor să creștem un pinguin mic, de la ou până la maturitate. Acest proces durează patru luni, până când puii sunt eliberați înapoi în sălbăticie..”, a declarat Nicky Shadbolt, voluntară în cadrul proiectului. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu