Vremea schimbării în Târgu-Mureș: Lansarea candidaturii omului de afaceri Cosmin Pop la funcția de primar al Târgu Mureșului

Distribuie pe:

Marți seara, la “Cocoșul de Aur”, a avut loc lansarea oficială a candidaturii omului de afaceri Cosmin Pop la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Acesta va candida ca independent.

“Sunt Cosmin Pop, un om ca oricare altul, dar cu o atracție copleșitoare pentru tot ce înseamnă dezvoltare și progres. La cei 48 de ani ai mei, mă pot lăuda cu o carieră plină de realizări, dar și cu visuri încă neîmplinite, mai ales pentru orașul nostru, Târgu Mureș.

Economist de profesie, cu două programe de masterat în managementul sectorului public și managementul serviciilor de sănătate, pasionat de civilizații și vorbitor a mai multor limbi străine, am fost mereu atras de complexitatea și frumusețea provocărilor.”

În prezența a peste 200 de persoane, susținători și jurnaliști, Cosmin Pop și-a făcut cunoscut Proiectul - Program de Administrare și Dezvoltare intitulat “Târgu Mureș, la viitor”, publicat pe pagina sa oficială de internet www.cosminpop.ro. Programul candidatului este structurat în șase capitole: “Îmbunătățirea calității vieții”, “Stimularea și creșterea economică”, “Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii orașului”, “Creșterea vizibilității și atractivității orașului”, “Digitalizare și sustenabilitate”, “Târgu Mureș, la viitor - Proiecte vizionare”. Fiecare capitol reflectă o analiză atentă a situației actuale, propune o direcție de dezvoltare și oferă soluții specifice, realizabile. Referindu-se la programul său, Cosmin Pop a declarat, pentru “Cuvântul liber”, că “Este esențial să înțelegem că succesul acestui plan nu depinde doar de viziunea sau efortul unui singur individ. Acesta este un proiect comunitar, care necesită implicarea activă a fiecărui cetățean din Târgu Mureș. Cu acest gând, vă invit să parcurgeți aceste pagini nu doar ca cititori, ci și ca parteneri într-un proiect ambițios de transformare a orașului nostru. Candidând pentru funcția de primar, îmi asum responsabilitatea de a ghida această transformare, dar succesul comun va fi determinat de capacitatea noastră de a lucra împreună, de a împărtăși idei și de a pune în practică soluțiile propuse. Îmi exprim speranța că, indiferent de rezultatul alegerilor, planurile dezvăluite aici vor inspira acțiune și vor marca un pas înainte în direcția corectă pentru Târgu Mureș”.

Programul candidatului poate fi citit, integral, pe pagina sa de internet cosminpop.ro.

“Pregătiți-vă, am să vă spun chestii tari și am să vă vorbesc mult. Intenționez să vă vorbesc mult în următoarea perioadă de timp. Cred că știu, sau încep să știu, ce înseamnă o revoluție. Sunt aici de o oră jumate și mi-ați rescris toată abordarea de deschidere a speech-ului pe care intenționam să vi-l spun. Și vă spun de ce... Generația anterioară nouă, ce a fost revoluționară, a constatat, dintr-o dată, că țara e bogată, ei sunt săraci și lucrurile astea nu sunt în ordine și trebuie schimbate. Ce au reușit? Au sărăcit țara și și-au îmbogățit generația”, a declarat Cosmin Pop în deschiderea discursului său.   El a continuat declarând că “Nu doresc să fac parte dintr-o generație «pauză». Și atunci, potențat de discuțiile din ultimii ani, am hotărât să fac un pas important. Cred că este momentul în care să punem stop unei ignoranțe cu care am fost tratați în continuu de 30 de ani”.

Cosmin Pop a spus, în discursul său, că nu crede în super eroi, însă crede în revoluție. “Eu nu cred în super eroi, dar în schimb cred foarte mult în echipe, cred în generații, cred în motivații. Eu cred în revoluție și cred în cuțitul ajuns la os. Nu vreau să vă chem la un război, dar cred că momentul ridicării și momentul obligării la conștiință este acum.

Mi-am asumat ghidajul acestei mișcări, nu am pretenția identificării ei cu numele meu, dar câtă vreme nimeni nu ne-a chemat, pe cei care încă ne mai putem inspira unul celuilalt încredere, dintre cei care încă mai putem etala merite personale, dintre cei nepătați, atunci am îndrăznit, și îndrăznesc în continuare, să o fac eu. Nu este ușor. M-am săturat, incredibil cât m-am săturat, să aud că nu se poate. Măi, oamenilor, a ne spune astăzi că nu se poate este exact a ne spune astăzi că nu vreau”.

Discursul care a fost transmis și în direct pe principalele rețele sociale a fost primit cu aplauze de cei prezenți. Un moment emoționant a avut loc imediat după încheierea discursului. Candidatul a coborât de pe scenă și și-a îmbrățișat tatăl, prezent la eveniment, cunoscutul fost mare voleibalist al României, Nicu Pop, medaliat olimpic.

Evenimentul a continuat în frumoasa curte a “Cocoșului de Aur”, obiectiv care și-a recăpătat strălucirea de altădată după ce omul de afaceri Cosmin Pop a investit, din banii săi, în lucrarea complexă de renovare. Alături de oameni de afaceri consacrați, tineri antreprenori, medici cunoscuți din Târgu Mureș, studenți, foști magistrați, oameni de cultură de talie națională, oameni politici și prieteni apropiați, candidatul a avut prima sa dezbatere publică asupra programului pe care îl propune pentru Târgu Mureș.

Începând de ieri, Cosmin Pop se va afla în mijlocul târgumureșenilor pentru a-și prezenta Proiectul - Program de Administrare și Dezvoltare, pentru a strânge semnăturile de susținere necesare depunerii candidaturii, dar, în primul rând, pentru a le asculta opiniile în legătură cu viitorul Târgu Mureșului.

Lasă un comentariu