Târgu Mureș: Percheziții și rețineri într-un caz de trafic de droguri. Unul din traficanți este polițist

Distribuie pe:

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai 2023 - aprilie 2024, acestea ar fi deținut, vândut și oferit, la date și împrejurări diferite, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe cu efect psihoactiv (2-CMC) către consumatori din județul Mureș.

La data de 9 aprilie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea a două persoane (una având calitatea de agent de poliție) și măsura controlului judiciar față de o alta.

În aceeași zi, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperită și ridicată o cantitate de drog de mare risc (3-CMC), obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, 10 aprilie (ieri - n.r.), a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș cu propunerea de arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor două persoane reținute.

Menționăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a fost informat de către D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Mureș cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În conformitate cu prevederile legale, până la acest moment, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Precizăm că acțiunea din data de 9 aprilie 2024 a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

De asemenea, instituția noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acțiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia și nu sunt în concordanță cu legea.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale în vederea deservirii intereselor justiției și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști.

Activitatea infracțională a angajatului I.P.J. Mureș a fost documentată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., Poliția Română fiind prima interesată de a face curățenie în rândul personalului propriu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Mureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăț ie. (sursa: IPJ Mureș)

Lasă un comentariu