Proiect cultural-catehetic și filantropic desfășurat în parohia Dumbrava, protopopiatul Reghin

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Dumbrava, protopopiatul Reghin, s-a desfășurat proiectul cultural-catehetic și filantropic intitulat “Bucuria de a dărui”. Acțiunea, derulată în săptămânile precedente, a fost organizată în colaborare cu Școala Gimnazială Vătava, Școala Primară Dumbrava și Biblioteca comunei Vătava.

Activitățile au reunit copiii din localitate, un loc aparte ocupându-l acțiunile care se încadrează în tematica anului 2024, proclamat în Patriarhia Română drept “Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și “Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”. În acest sens, au fost tratate teme privitoare la terapie, au fost susținute cateheze și au fost organizate acțiuni filantropice. Astfel, credința s-a exprimat prin fapta bună, deoarece copiii au dăruit felicitări și flori femeilor bolnave la casele lor, dar și daruri care să împlinească lipsurile pe care le-am identificat la bolnavii din parohia noastră și de la Unitatea socio-medicală din Deda.

Pentru dăruirea și implicarea în activitățile desfășurate, copiii au primit cărți de rugăciuni și dulciuri. Totodată, tinerii au beneficiat de o excursie tematică la Târgu Mureș, la Mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” de la Recea și la Schitul “Sfinții Împărați Constantin și Elena” de la Dumbrăvioara.

Pr. paroh ALIN ȘULAR

Lasă un comentariu