21 aprilie, Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 304, din 5 aprilie 2024, a fost publicat Decretul nr. 300/2024 privind promulgarea legii pentru instituirea zilei de 21 aprilie ca “Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania”.

Cu acest prilej, pot fi organizate activități diplomatice, politice, culturale, sociale și artistice și pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizează istoria și promovarea relațiilor bilaterale româno - germane.

Autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și misiunile diplomatice ale României în Germaniei și din alte state sau aflate pe lângă organizații internaționale (reprezentanții diplomatici ai României de la nivelul Organizației Națiunilor Unite, NATO și UE) pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate.

Unitățile de învățământ, unitățile de cult, centrele comunitare, instituțiile culturale, precum și reprezentanțele diplomatice ale României sunt invitate să participe la acțiuni de promovare a acestei zile.

*

În data de 21 aprilie 1992, România și Germania au semnat la București “Tratatul între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa”, care a pus bazele dezvoltării relațiilor dintre cele două țări, după încheierea Războiului Rece și Reunificarea Germaniei.

Astăzi, România și Germania au o colaborare strânsă și bazată pe încredere, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și NATO. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: dreamstime.com)

Lasă un comentariu