Mara Togănel, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș

Distribuie pe:

PNL Mureș a anunțat că Mara Togănel va fi candidatul său la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș. “Cred că un județ puternic înseamnă oameni, proiecte și viziune. Și în mandatul de prefect, dar și în cei 8 ani de activitate în cadrul Consiliului Județean Mureș am luat decizii în spiritul legii, dar și al omeniei”.

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat, joi seara, că formațiunea sa va merge fără PSD în alegerile locale din 9 iunie, atât la Consiliul Județean Mureș, cât și la Primăria Târgu Mureș, pe motiv că “PSD nu s-a alăturat proiectului candidaților comuni”.

“Din păcate, PSD nu s-a alăturat proiectului candidaților comuni (...) Așa cum până la urmă cred că știe toată lumea, proiectul nostru a fost acela de a veni, pentru Târgu Mureș și pentru mureșeni, cu un candidat comun. Eu cred că prin asta ne-am fi arătat maturitatea și prin asta am fi arătat că de fapt tot ce este în jurul candidaturii primarului municipiului Târgu Mureș, ce este în jurul candidaturii președintelui Consiliului Județean Mureș este în folosul târgumureșenilor, respectiv al mureșenilor”, a afirmat Ciprian Dobre, citat într-un comunicat de presă.

El a adăugat că PNL Mureș îi va susține pe Mara Togănel la președinția Consiliului Județean Mureș și pe Horațiu Suciu la Primăria Municipiului Târgu Mureș, dar și că încă mai este optimist că până la urmă se va ajunge la susținerea unui candidat comun cu PSD.

Liderul PNL Mureș a afirmat că BPN a fost de acord ca liberalii să nu aibă un candidat propriu la Primăria Municipiului Târgu Mureș, “ci să îl susțină pe profesorul universitar Horațiu Suciu ca independent”. Aprobarea BPN pentru intrarea în campanie fără Partidul Social Democrat, atât la CJ Mureș, cât și la nivelul municipiului, susține Ciprian Dobre, vine după ce a tot fost amânat în discuțiile pe care le-a avut la cel mai înalt nivel cu PSD pentru susținerea proiectului unui candidat comun la Primăria Târgu Mureș.

Mara Togănel a declarat, referitor la nominalizarea ei: “Candidatura mea la președinția Consiliului Județean Mureș este mult mai mult decât o provocare care mă onorează, este o îndatorire care, odată asumată, mă obligă în fața conștiinței mele, adică în fața Lui Dumnezeu, indiferent cât de laică este această misiune.

Județul Mureș nu este doar un contur pe hartă. Județul este format în primul rând din oameni, din mureșenii care trăiesc cu nevoile lor, cu așteptările și aspirațiile lor, care în comunitățile și localitățile lor speră să-și facă viața mai bună.

În această privință, fiecare comunitate este suverană în privința opțiunilor ei în a-și alege conducătorii, primarii, consilierii locali și județeni. De calitatea acestor oameni va depinde viitorul acelei localități. Dar, votul și opțiunea lor rămâne și trebuie să rămână suverană!

Ca președinte de Consiliu județean nu ai voie să judeci aceste opțiuni, nu ai voie să faci discriminări și niciun fel diferențe. Ești nu numai nevoit, dar și dator să lucrezi cu toți primarii și cu toți consilierii județeni pe care mureșenii au înțeles să-i aleagă, din același motiv pentru care te-au ales și pe tine.

În cei 20 de ani de serviciu public în administrația locală am avut bucuria și privilegiul de a mă întâlni cu mulți mureșeni, de a-i asculta și de a dezvolta împreună proiecte importante. Cred că un județ puternic înseamnă oameni, proiecte și viziune. Și în mandatul de prefect, dar și în cei 8 ani de activitate în cadrul Consiliului Județean Mureș am luat decizii în spiritul legii, dar și al omeniei. Cei 102 primari din județul nostru sunt pilonii principali ai construcției județene și le mulțumesc pentru corectitudinea colaborării noastre.

Toate sunt realizabile prin implicare, calm, chibzuință, curaj, încredere și coeziune. Adică unitate și cooperare în proiectele noastre județene.

Dacă adăugăm viziunea unui Președinte de Consiliu Județean priceput și încrederea mureșenilor în capacitatea noastră managerială vom putea duce județul nostru acolo unde ne dorim cu toții, și anume un județ puternic unde mureșenii să se simtă acasă.

Suntem de aceeași parte a baricadei și da, afirm cu tărie că oamenii sunt puterea mea. Oamenii, echipa și Bunul Dumnezeu. Pornim la drum cu gândul și încrederea că inteligența și înțelepciunea mureșenilor fac diferența”. (Redacția)

Lasă un comentariu