22 - 26 aprilie - Săptămâna Națională a Bibliotecilor, sărbătorită la Târgu Mureș

Distribuie pe:

* Biblioteca din autobuz”

Începând de ieri, 23 aprilie, alături de cetățenii care folosesc mijloacele de transport public, “călătoresc” și câteva cărți oferite de Biblioteca Județeană Mureș, din donațiile de carte primite de la cititori. Astfel, pe unele trasee locale - incluzând și liniile noi, inaugurate recent -, călătorii au surpriza să găsească o cutie cu cărți. Cei interesați au libertatea să își aleagă cartea preferată, să o răsfoiască pe parcursul călătoriei sau chiar să o ia acasă.

* Cinema la Bibliotecă”

Azi, 24 aprilie, la ora 18, Biblioteca Copiilor organizează o seară de filme atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și copii, alese cu grijă dintre scurt-metrajele oferite de Short Film Breaks, România EduCab.

Între orele 10 și 11, Filiala Aleea Carpați a Bibliotecii Județene organizează o serie de activități interactive sub genericul “Săptămâna Verde: Aruncăm sau reciclăm”.

* Sub genericul “Școala Verde/Școala Altfel - primii pași în bibliotecă”, pe tot parcursul săptămânii, Biblioteca Copiilor oferă celor mici o incursiune în lumea cărților, lecturi și povești tematice.

Aflate poate pentru prima dată la Bibliotecă, numeroase clase de la grădinițele din oraș și nu numai, precum și mulți elevi din ciclul primar gimnazial - clasele I-IV - vor avea parte de o zi specială: ei vor vizita Biblioteca Copiilor, apoi, cu ajutorul cărților, vor pătrunde în frumoasa lume a basmelor, a poveștilor, a eroilor preferați.

Lasă un comentariu