La Liceul Tehnologic “Avram Iancu” din Târgu Mureș, Concursul Județean “Drepturile și obligațiile salariaților”

Distribuie pe:

Liceul Tehnologic “Avram Iancu” din Târgu Mureș a organizat, recent, Concursul Județean cu tema “Drepturile și obligațiile salariaților”, parte a Proiectului Județean “Tranziția de la școală la locul de muncă” și aflat la cea de-a treia ediție.

Proiectul, desfășurat pe o perioadă de 8 luni, în anul școlar 2023-2024, își propune, prin intermediul competiției, creșterea competitivității între elevi, dezvoltarea cunoștințelor din domeniul legislației muncii și al limbii engleze și angajarea cu forme legale a cel puțin 75% dintre participanții la activitățile proiectului.

Dacă edițiile aterioare s-au adresat exclusiv elevilor din învățământul profesional, în acest an, printre participanți s-au numărat și elevi din învățământul liceal tehnologic, clasele terminale.

Prima probă a constat în realizarea unui portofoliu de către elevi, format din două piese, un Curriculum Vitae și o Scrisoare de intenție, ultima fiind realizată în limba engleză de către concurenții de la liceu. Bibliografia pentru concursul desfășurat pe platforma Kahoot.it a fost aceeași, diferența constând în faptul că la proba a doua, elevii din clasele a XII-a au avut de susținut testul de cunoștințe de specialitate, în limba engleză. Clasamentul a fost stabilit în funcție de cele două probe, eseul reprezentând 30%, iar testul Kahoot 70% din punctajul final.

La Secțiunea liceu, Locul I a fost ocupat de Bodan Anghel, de la Colegiul Economic “Transilvania”, coord. Prof. Gorcioaia Kinga Eva; Locul II - Șandor Cristian, de la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, coord. Prof. Gunghi Ana-Maria; Locul III - Fizesan Laura, de la Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, coord Prof. Szekely Maria Magdalna și Makkai Eniko; Mențiune I - Rațiu Mădălina Loredana, de la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, coord. Prof. Chețan Adriana; Mențiune II - Socaci Maria Raluca, de la Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, coord. Prof. Băldean Maria și Bakk Andrea.

La Secțiunea învățământ profesional, pe locul I s-a clasat Urcan Nicolae Dragoș, iar pe locul II Gergely Maria Crina, ambii elevi la Colegiul Economic “Transilvania”, coord. Prof. Farkaș Maria; Locul III - Mailat Alexia Natalia, de la Liceul Tehnologic Târnăveni, coord. Prof. Vulea Adela; Mențiune I - Mihai Denisa Claudia, de la Liceul Tehnologic Târnăveni, coord. Prof. Indreica Monica; Mențiune II - Faghiura Francisc, de la Liceul Tehnologic Târnăveni, coord Prof. Vulea Adela.

Felicitări tuturor participanților!

La eveniment au fost prezenți, în calitate de invitați, reprezentanți ai instituțiilor partenere: Turc Anca și Puiac Elena Cornelia - Inspectori școlari pentru învățământ profesional și tehnic în cadrul IȘJ Mureș, Rezi Maria - Președinte Sindicatul din Învățământ “Spiru Haret” Mureș, Giurgiu Anca Mihaela - Secretar General al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Mureș. Premiile au fost acordate cu sprijinul SC Dürkopp Adler SRL, sponsorul concursului, prin dna. Gândilă Alexandrina.

Evenimentul a avut succes, dovada fiind feedbak-ul din partea participanților, cărora le mulțumim pentru că au susținut acest concurs.

Echipa de proiect a fost formată din Togănel Andreea-Augusta, director, și Bencze Rozalia, director adjunct la Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, Feher Virgil-Călin, profesor de specialitate, Dulău Alexandra Matilda, profesor limba franceză.

Coordonator proiect, Zokorias Carmen Gabriela, profesor de specialitate.

Lasă un comentariu