Copiii României “au rupt scena” la concursul NASA; vom găsi o soluție să îi recompensăm

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiați la Concursul Internațional “National Space Society - NASA Space Settlement Contest”, el afirmând că aceștia “au rupt scena” prin cele 50 de premii câștigate și a promis că în zilele următoare, autoritățile centrale vor găsi o soluție pentru recompensarea acestora.

Șeful Guvernului a participat la Gala “Nu există nu se poate!”, organizată la Palatul Parlamentului.

“Cred că puțină lume știe că este vorba de zeci de copii care au participat, alături de elevi din 28 de state, cu 5.200 de proiecte, și copiii noștri, ai României, cum se spune, au rupt scena. Respectiv, au câștigat peste 50 de premii, dintre care și premiul cel mare, șase premii întâi. Deci, o performanță care ne arată că se poate”, a declarat Marcel Ciolacu, preluat de Agerpres.

“Mulțumesc pentru această băgare în seamă a acestui concurs, pentru că Ministerul Învățământului nu-l bagă în seamă, nu avem niciun fel de finanțare, niciun fel de sprijin. Muncim cum putem, ne facem treaba cum putem, dar suntem premiați fără premii, de fapt. Mulțumim”, a declarat Mihaela Chiriță, profesor la Colegiul Național “Sfântul Sava”.

“(...) Sunt ferm convins că lucrurile administrative și viziunile, de obicei diferite, și nevoile diferite ale lumii reale și ale miniștrilor sau unui guvern nu întotdeauna coincid, dar sunt ferm convins că zilele următoare vom remedia acest lucru. Totuși, această seară este seara dumneavoastră. Nova, nu? De obicei, aceste stele explodează, la fel ca și voi, și după ce explodează, rămân mai strălucitoare, să spun așa, față de alte stele care explodează și creează găuri negre. Voi sunteți partea binelui. Felicitări încă o dată “, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Lasă un comentariu