Acțiune regională pentru combaterea vitezei excesive

Distribuie pe:

Duminică, 28 aprilie a.c., în intervalul orar 09.00-14.00, polițiștii Serviciului Rutier Mureș, alături de polițiștii din cadrul serviciilor rutiere Cluj și Brașov au derulat o acțiune comună, pentru asigurarea unui climat de siguranță pe drumurile publice, cu aparate radar dispuse în sistem cascadă.

Acțiunea s-a desfășurat pe DN13 E60 și DN15 E60, fiind utilizate aparatele radar, etilotest și DrugTest.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 299 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea, respectiv 258 de sancțiuni, pentru depășirea limitei legale de viteză.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere, fiind, de asemenea, retrase 5 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, un conducător auto fiind depistat la volanul unui vehicul având o concentrație de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat la momentul testării alcoolscopice.

Din totalul rezultatelor obținute, polițiștii din Mureș au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 79.340 de lei, 121 de sancțiuni fiind aplicate pentru viteză excesivă.

De asemenea, aceștia au reținut 5 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Lasă un comentariu