Emisiune numismatică: 20 de ani de la aderarea României la Nato

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 29 aprilie 2024, o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema 20 de ani de la aderarea României la NATO.

Aversul monedei din argint prezintă Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, stema României și anul de emisiune “2024”, iar aversul monedei din tombac cuprat prezintă Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “1 LEU”, stema României și anul de emisiune “2024”.

Reversul comun ambelor monede redă sigla NATO, inscripțiile “ADERAREA ROMANIEI LA NATO” și “2004”, anul aderării României la NATO.

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, același ca și al monedei din tombac cuprat (5.000 piese).

Prețul de vânzare pentru o monedă din argint este de 470 lei, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 170 (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate).

Lansarea în circuitul numismatic a celor două monede se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea online a acestora poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul instituției (www.bnr.ro). În cazul în care stocul destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: bnr.ro)

Lasă un comentariu