Consiliul Concurenței a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo SpA

Distribuie pe:

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Intesa Sanpaolo SpA intenționează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorității de concurență, preluat de Agerpres.

Potrivit instituției, Intesa Sanpaolo SpA este activă în principal în domeniul financiar-bancar, fiind societatea-mamă a grupului Intesa Sanpaolo. Grupul Intesa este prezent în România prin intermediul subsidiarei române, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA.

First Bank SA este o instituție de credit activă pe piața serviciilor financiar-bancare din România, care operează o rețea de 40 de sucursale și oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

În comunicat se menționează că decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Lasă un comentariu