„CÂNT ȘI JOC DE PE LA NOI"- Ediția I

Distribuie pe:

În organizarea Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș, director Barabasi Attila Csaba, director-adjunct Teodor Țogorean, duminică, 21 decembrie 2014, a avut loc o interesantă seară de cântece și jocuri reunite sub titlul „Cânt și joc de pe la noi", prima ediție. La acest eveniment au fost invitate să participe ansamblurile de amatori din județul Mureș. Au răspuns invitației ansamblurile „Bobocii mureșeni", „Voinicelul", „Spice mureșene", „Prichindelul", „Zestrea", „Mureșelul" din Târgu-Mureș și Ansamblul „Flori de pe câmpie" din localitatea mureșeană Băla, soliștii Bianca Pop, Darius Botorea, Orban Bogdan, Cristina Oprea, Ancuța Mihalmi, Laura Faghiura, Ralisa Trif, Raluca Silvaș.

Pentru început, preotul protopop al Târgu-Mureșului, Olimpiu Zăhan, invitat fiind de către organizator, a binecuvântat, acum, în preajma sărbătorii care se apropie, pe toți cei prezenți și a urat tuturor copiilor componenți ai ansamblurilor participante, cât și soliștilor, succes. Seara a fost deschisă de colindătorii Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean.

Prezentarea programului i-a revenit binecunoscutei soliste de muzică populară, angajata Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul", Maria Sântean Faghiura. Într-o anumită ordine stabilită, pe scenă au urcat, rând pe rând, atât ansamblurile de dansuri, cât și soliștii, dansatorii prezentând publicului spectator într-un număr foarte mare dansuri de pe întreg cuprinsul țării, iar soliștii s-au întrecut cu cântecele și colinde frumoase pe care le-au interpretat.

Frumos a fost și colajul prezentat de Ansamblul „Mureșelul" din Târgu-Mureș, fiind apreciată cu aplauze prestația acestor copii.

După încheierea spectacolului prezentat de copiii acestor ansambluri de amatori, toți cei care au evoluat pe scena ansamblului târgumureșean au interpretat frumosul colind românesc „O, ce veste minunată!", iar organizatorul a oferit fiecărei formații câte o diplomă de participare.

A fost un program-maraton de câteva ore, prin care copiii și-au etalat talentul de viitori artiști.

„Sărbători fericite" și „La mulți ani!"

Lasă un comentariu