La nuntă, mirii vor fi obligați să înregistreze darul pe case de marcat!?

Distribuie pe:

Site-ul defecti.ro ne dezvăluie o inițiativă legislativă a deputatul PSD Gheorghe Ciobanu, prin care se prevede, nici mai mult, nici mai puțin decât obligația mirilor ca, înainte de nuntă cu 30 de zile, să facă un drum la ANAF și să închirieze o casă de marcat, special concepută pentru cadourile bănești, astfel încât aceste venituri să fie impozitate cu 16 la sută.

În plus, plata lăutarilor se va face cu chitanță de mână, aceștia având obligația de a-și declara veniturile „fără număr" din aceste activități socio-culturale, iar banii vor fi scăzuți de la impozitare, fiind considerați sumă reinvestită. Totodată, bacșișul ospătarilor va fi trecut separat pe casa de marcat.

De altfel, pozițiile din casa de marcat vor fi speciale, după cum urmează: nașii, socrii mari, socrii mici, domnișoara de onoare, cavalerul de onoare, verișorii, alte rude, obligații, prieteni. Imediat după ce s-a terminat nunta, se va scoate raportul darurilor care, în maximum 48 de ore, va trebui să fie depus la sediile ANAF din țară.

Articolul, semnat de „Gotovel Defecteanu", se dorește a fi un pamflet, dar nu se știe niciodată ce idei le mai vin guvernanților pentru a diminua evaziunea fiscală. La o adică, ar putea să nu mai conteze că acei bani dați ca dar de nuntă au fost impozitați la vremea lor și nici că, în cazul în care află din timp că vor fi invitați, participanții la fericitul eveniment strâng cureaua luni de zile, tocmai pentru a fi la înălțimea „cauzei" și pentru a-i sprijini pe miri la început de viață conjugală.

 

Lasă un comentariu